Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Succesvolle lobby versnelt verduurzamen met hybride

Plaatsing van een hybride warmtepomp
primary

Demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) Dilan Yesilgöz-Zegerius, heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de stimulering van de hybride warmtepomp. In haar brief van 28 oktober staat onomwonden dat de hybride warmtepomp een belangrijke rol gaat spelen in het reduceren van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving. De Rijksoverheid zal hier in de komende jaren stevig op inzetten door extra voorlichting en subsidie. Een mooi voorbeeld van succesvolle lobby van en door onze sector.

De uitrol van hybride warmtepompen zal vooral plaatsvinden in gebieden waar de komende 10 tot 15 jaar geen volledig aardgasvrije alternatieven voorzien zijn, zoals een warmtenet. Techniek Nederland  helpt de hybride kansen op te pakken via tools op  het Platform Energietransitie door Installateurs en de daarbij behorende kansen in verduurzaming.

Drie belangrijke signalen

Drie belangrijke signalen voor de sector, bij de uitrol van hybride:

  1. Vanaf 1 januari 2022 gaat de ISDE van de (hybride) warmtepomp substantieel omhoog van 20% naar 30%. Inschatting van Techniek Nederland is dat hiermee ruim 125.000 hybride warmtepompen extra worden gestimuleerd over 3 jaar.
  2. De technieksectoren werken samen met het ministerie van EZK aan het actieplan voor hybride warmtepompen. Onderdeel van dit actieplan is verbeterde voorlichting aan woningeigenaren.
  3. Het ministerie van EZK bekijkt momenteel of een normering voor verwarmingsinstallaties uitvoerbaar en haalbaar is. Hierover zal volgend jaar een voorstel naar de Tweede Kamer gaan, mede op basis van stevige Europese klimaatambities en de herziene richtlijnen EPBD en RED.

Hybride warmtepomp aantrekkelijk warmte-alternatief

Staatssecretaris van EZK, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, vat het zo samen:  ‘deze maatregelen zullen ertoe leiden dat de hybride warmtepomp in de komende jaren een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving en dat het voor steeds meer bewoners en gebouweigenaren een aantrekkelijk warmte-alternatief wordt.’

Lees hier de brief van de staatssecretaris