Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Starten met circulariteit: technische dienstverleners in de industrie

Starten_met_circulariteit_Cosun-8825_1600x900
primary

Als technisch installateur kan je een belangrijke rol spelen bij de transitie naar een circulaire economie bij jouw industriële klanten. Maar wat is circulariteit precies? Hoe werkt dat in de praktijk? En welke kansen biedt het voor jouw bedrijf? Je leest het in het rapport 'Starten met circulariteit: technische dienstverleners in de industrie'.

In 2050 wil de overheid dat heel Nederland circulair is, de industrie dus ook. Kort en snel betekent circulair dat afval niet bestaat en dat grondstoffen, materialen en producten steeds opnieuw worden gebruikt. Voor iedere sector heeft dat gevolgen. Ook voor technische dienstverleners in de industrie. Maar dit geeft ook volop kansen, waar we je graag bij helpen die te gaan benutten.

 

Zonder installatietechniek zouden kritische productieprocessen veel minder efficiënt verlopen. De mechanische en automatiseringssystemen achter deze processen zijn het werk van installatiebedrijven groot en klein. Zij installeren, onderhouden, controleren en repareren deze systemen. Ze zijn essentieel voor de continuïteit van industriële bedrijven in Nederland.

 

Rapport met theorie en voorbeelden uit de praktijk

Techniek Nederland hoopt jou met praktische informatie en concrete voorbeelden te inspireren om te bekijken of de eigen bedrijfsvoering ook circulair kan. Theorie en praktijk zijn gebundeld in dit toegankelijke rapport ‘Starten met circulariteit: technische dienstverleners in de industrie’

 

Lees onder andere hoe Cosun Beet Company (voormalige Suiker Unie) echt alles uit de suikerbieten haalt door afvalstromen om te zetten naar producten. Remade in Holland laat zien hoe zij elektromotoren reviseren voor Canon Production Printing en SKF Nederland legt uit hoe ze de levensduur van lagers van papierfabriek DS Smit optimaliseren en zo veel geld en afval besparen. We laten zien dat circulair ondernemen al gebeurt en geven je een stappenplan om dit voor je eigen bedrijf te verkennen.

 

Techniek Nederland ondersteunt haar leden naar een circulaire toekomst. We helpen graag bij deze zoektocht. Weet ons te vinden, want als deze publicatie ons iets leert, dan is het dat je circulariteit vooral samen moet doen.

 

Kennissessie 26 oktober

Op dinsdag 26 oktober van 15.00 - 16.30 uur organiseert Techniek Nederland voor haar leden de kennissessie: starten met circulair installeren binnen de industrie. In een interactief programma maak je kennis met wat circulariteit is, hoe te beginnen en welke businesskansen het oplevert. Na deze middag ben je klaar om zelf een start te maken met je circulaire transitie!

 

Deze sessie vindt plaats op de Groene Afslag in Laren en is fysiek of online te volgen. Klik hier voor nadere informatie en aanmelden!