Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Scholen als energieambassade in de wijk

Scholen-617x258
primary

Wilt u als bedrijf in Utrecht bijdragen aan het project ‘Scholen als energieambassade in de wijk’? Het doel van dit project is om in samenwerking met scholen de energietransitie te versnellen op lokaal niveau en effectieve manieren te vinden hoe dit te doen in de vorm van ‘best practices’.

Scholen-275x200

Het project ‘Scholen als energieambassade in de wijk’ gaat dit schooljaar van start in Utrecht en Amsterdam. Dit gebeurt met behulp van een subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Maatschappelijk Verantwoord Innoveren Energie (MVI-e), een bijdrage van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) en een bijdrage van TenneT. Een interdisciplinair team van TU Delft, Stichting Technotrend doet onderzoek naar sociaal-maatschappelijke complexiteit: Hoe kunnen scholen bijdragen aan de energietransitie in hun wijk? ‘Scholen als energieambassade in de wijk’ is een onderzoek rondom het bestaande programma ‘Energy Challenges’ van Stichting Technotrend.

Scholenwedstrijd

Energy Challenges’ is een scholenwedstrijd waarbij leerlingen gedurende vijf maanden leren over duurzaamheid en zelf een energiebesparingscampagne opzetten op hun eigen school. Leerlingen worden gecoacht om hun eigen creativiteit en enthousiasme te gebruiken bij het bedenken en uitvoeren van hun plannen. Dit is een vorm van onderzoekend leren, waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan. Om met deze Energy Challenge nog meer impact te bereiken wordt dit onderzoek uitgevoerd. Van januari tot juni 2018 worden scholen onderzocht. Daarna wordt met deze resultaten en de kennis uit wettenschappelijke onderzoek een nieuwe aanpak ontwikkeld. Deze wordt vervolgens gebruikt in 2019 tijdens een nieuwe ronde van Energy Challenges, en daarna geëvalueerd.

Samenwerking met organisaties en bedrijven

Binnen dit onderzoek speelt samenwerking met andere bedrijven en organisaties een grote rol. Er wordt dan ook op verschillenden manieren samengewerkt met deze partijen. Partners zijn actief betrokken en gaan met elkaar leren over hoe de samenwerking met scholen om energietransitie te versnellen het best kan worden vormgegeven. Verschillende bedrijven en organisaties hebben al aangegeven om mee te doen aan gezamenlijke leerbijeenkomsten, waaronder de PO- en VO-raad, UNETO-VNI, OTIB, De Jonge Milieuadvies, Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU), Soft Energy en U-Talent. Hiernaast wordt er ook samengewerkt met stakeholders uit de wijk rondom de scholen die meedoen aan dit project. Dit zijn de directe stakeholders in het zogenaamde ‘ecosysteem rond de school’ die de energietransitie in de wijk willen versnellen, zoals omwonenden met duurzame initiatieven, duurzame bedrijven en ouders van leerlingen die werken in de duurzame sector.

Aanmelden

Wilt u als school of bedrijf in Utrecht meedoen aan dit onderzoek en/of aan de Energy Challenges, meld u dan aan via utrecht@energychallenges.nl.


Ook interessant voor u: