Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

RIVM vindt goede ventilatie belangrijk, maar ziet geen verband met corona

UV04140-ventilatie
primary

Twee weken geleden stuurde onze voorzitter een brief naar Jaap van Dissel van het RIVM. Doekle Terpstra stelde in zijn brief een duidelijke vraag: kan het coronavirus zich via de lucht verspreiden? In dat geval zou een aanpassing van het ventilatiesysteem de verspreiding van het virus kunnen tegengaan. Het antwoord van het RIVM op onze brief is binnen.

Verspreiding van corona via de lucht is niet aangetoond

Volgens het RIVM is niet aangetoond dat het coronavirus zich via de lucht verspreidt. Het instituut baseert die uitspraak op de huidige inzichten. Volgens het RIVM zijn er dus ook geen aanwijzingen dat ventilatiesystemen een rol hebben gespeeld bij de verspreiding van het virus. Het RIVM concludeert dat het aanpassen van ventilatiesystemen niet nodig is voor de bestrijding van het coronavirus.

Geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies volgen

Het RIVM benadrukt dat goede ventilatie belangrijk is en blijft. Niet om daarmee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar wél om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Installateurs zouden daarom de geldende richtlijnen en onderhoudsinstructies moeten volgen. In tijden van corona, maar óók daarna.

Duidelijke uitspraak van het RIVM

Voorzitter Doekle Terpstra is tevreden over de snelle en duidelijke uitspraak van het RIVM. ‘De leden van Techniek Nederland moeten correcte en feitelijke informatie kunnen geven. Hun klanten rekenen daarop. Deze uitspraak van het RIVM geeft ons en onze leden helderheid.’

Apart advies over sportscholen en zangkoren

Het RIVM komt op korte termijn met een apart advies over sportscholen en zangkoren. Zodra hierover meer bekend is leest u het in een volgende update.

Lees de uitspraak van het RIVM over verspreiding via de lucht en ventilatiesystemen

Lees ons eerdere bericht over de brief van Doekle Terpstra aan Jaap van Dissel

Lees ons nieuwsbericht ‘Veel media-aandacht voor corona en ventilatie op scholen’