Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Rekenregels waterverbruik uitgebreid

UV02531-1600x900
primary

Een expertgroep heeft op initiatief van Techniek Nederland aanvullende rekenregels opgesteld om een goede schatting te maken van het waterverbruik. De rekenregels waterverbruik voor utiliteitsbouw zijn uitgebreid.

De uitbreiding betreft:

  • Hotels (vleugels waar zich enkel kamers bevinden);
  • Zorginstellingen (verschillende wasregimes);
  • Kantoren (invoerparameter aantal toiletten i.p.v. aantal werknemers).

Daarnaast kunnen de rekenregels voor studio’s (in de rekenregel woongebouwen) ook toegepast worden op studentenwoningen.

Het is van belang dat het ontwerp van drinkwaterinstallaties zo goed mogelijk aansluit bij het verwachte waterverbruik. Op die manier kan het materiaalgebruik efficiënter en kan in sommige gevallen ook het energiegebruik lager. Maar een op het verbruik afgestemde installatie is vooral van belang voor een betere waterkwaliteit. Rekenregels helpen de installateur bij het ontwerp om een nauwkeurige inschatting te maken van het waterverbruik.

Informatie op de website

Op onze webpagina over 'Rekenregels watergebruik' vindt u onderstaande aanvullende informatie: