Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Rapport “Werkproces prijsvorming in het digitale tijdperk” verschenen

UV00690-1600x900
primary

Techniek Nederland heeft onderzoek laten uitvoeren naar de wijze waarop ‘prijsvorming’ (ramen/begroten/calculeren) in het digitale tijdperk kan gebeuren. Er zijn diverse wijzigingen ten opzichte van de ‘gebruikelijke’ calculatie, door de komst van digitalisering en BIM. Op basis van dit onderzoek, expertsessies en gesprekken met leden en opdrachtgevers, heeft Techniek Nederland een aantal acties uitgezet.

Lees het uitgebreide rapport 'Werkproces prijsvorming in het digitale tijdperk'.

De belangrijkste actie is een vernieuwing van het opleidingspakket voor calculeren en begroten voor diverse functionarissen. Zie hiervoor de pagina met opleidingen. Daarnaast zijn er vanuit digitalisering enkele projecten gestart om de calculatietijdnormen te kunnen koppelen aan de software (‘ERP’ en BIM) van softwareleveranciers. Verder wordt er gewerkt aan de verdere invulling van de specificatie van opleveringsdocumenten die in de fasering van de DNR wordt gevraagd.

Meedenken in een werkgroep?

Heeft u belangstelling om in een werkgroep van Techniek Nederland mee te denken over de werkprocessen ‘Begroten en Calculeren’? Heeft u een beeld over de toekomstige richting hiervan en hoe Techniek Nederland hierbij kan helpen om hiervoor branchebreed verbeteringen of producten/diensten te ontwikkelen? Neem dan contact op met Remco van der Linden.