Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Per 1 januari 2022 gewijzigde Gids Proportionaliteit

typen op laptop
primary

De gewijzigde Gids Proportionaliteit is recent gepubliceerd. De wijzigingen zullen op 1 januari 2022 in werking treden.

Wat zijn de wijzigingen

De wijzigingen gaan over rechtsbescherming bij aanbestedingen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is bezig om de rechtsbescherming bij aanbesteden voor ondernemers te verbeteren. Een van die maatregelen is het aanpassen van de Gids Proportionaliteit. De nieuwe gids geeft verschillende praktische handvatten. Belangrijk blijft om zo vroeg mogelijk vragen te stellen of bezwaren kenbaar te maken. Verder zijn enkele gewijzigde onderwerpen:

  • Aanbesteder dient een inhoudelijk antwoord te geven.
  • Geen vraag stellen is niet direct verval van rechten, wel proactieve houding vereist.
  • Stand-still periode ook voor meervoudig onderhandse procedure.
  • Uitsluiting van opschorting aanbestedingstermijn is disproportioneel.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp en de publicatie van de nieuwe Gids Proportionaliteit, zie deze webpagina van PIANOo. Mocht u vragen hebben dan kunt u ook altijd contact opnemen met Marissa Willemse van Techniek Nederland.