Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Oproep aan kabinet voor gebouwgebonden financiering

zonnepanelen groot
primary

In een brief aan het kabinet vragen de twaalf provincies en een aantal gemeenten het kabinet om verduurzaming van woningen aantrekkelijker te maken met gebouwgebonden financiering en ontzorgingsinstrumenten. Een aantal brancheorganisaties waaronder Techniek Nederland steunt de oproep.

Lening verbonden aan de woning

Gebouwgebonden financiering is een vorm van financiering van verduurzaming waarbij de lening is gekoppeld aan het gebouw in plaats van aan de eigenaar. Wordt de woning verkocht zonder dat de lening volledig is afgelost, dan blijft de lening verbonden aan het pand. De nieuwe koper neemt de aflossingsverplichting dan over. Dit trekt mensen over de streep die nu huiverig zijn om te investeren in verduurzaming omdat ze mogelijk verhuizen vóórdat de investering is terugverdiend.

Landelijk beleid ontbreekt

De overheden wijzen er in hun brief op dat er voor pilots in Wijk bij Duurstede en Amersfoort al concepten zijn ontwikkeld voor gebouwgebonden financiering. Andere gemeenten staan volgens de brief klaar om vergelijkbare concepten toe te passen, maar kunnen dat nu niet omdat landelijk beleid ontbreekt. Volgens de ondertekenaars van de brief is nu de Rijksoverheid aan zet. Om gebouwgebonden financiering grootschalig mogelijk te maken, moeten juridische en fiscale regels worden aangepast.

Brede ondersteuning

De brief is ondertekend door alle provincies, en een aantal gemeenten. Behalve Techniek Nederland ondersteunen onder meer Vereniging Eigen Huis, Consumentenbond, Bouwend Nederland, de Nederlandse Verwarmingsindustrie (NVI) en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) de oproep.