Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuwe module Wkb toegevoegd aan Digiladder

Digiladder-trap-1600x900
primary

In mei van dit jaar heeft Techniek Nederland de Digiladder geïntroduceerd, een praktisch hulpmiddel voor installatiebedrijven tot vijftig medewerkers die mee willen in de digitalisering. Op het moment van introductie waren er twee modules beschikbaar. De eerste over hoe u ervoor zorgt dat digitalisering goed wordt opgepakt binnen uw bedrijf en de tweede over digitalisering van de administratie. Nu is er een nieuwe module toegevoegd over de wkb.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)

Vanaf 1 juli 2022 gaat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) stapsgewijs in. Dit kan gevolgen hebben voor de digitalisering van uw bedrijf. Als de Wkb van toepassing is voor een installatie die uw bedrijf heeft geleverd, zullen gegevens over deze installaties digitaal beschikbaar moeten zijn.

Op dit moment zijn de definitieve specificaties voor de te leveren informatie nog niet vastgesteld. Wel is op hoofdlijnen bekend hoe de Wkb uitgevoerd zal worden. Door de module Wkb te doorlopen, kunt u toetsen of de uitvoering van de Wkb voldoende bekend en geborgd is bij uw bedrijf. Uiteraard eindigt deze module ook met een rapport dat inzicht biedt in stappen die uw bedrijf kan zetten.

Als er meer duidelijkheid komt in de specificaties voor de te leveren informatie, zullen deze aan de module worden toegevoegd.

Naar de digiladder