Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuwe ISSO-Kleintje ‘Hybride warmtepompen’ tijdelijk gratis beschikbaar

UV05860-1600x900-cv-onderhoud
primary

ISSO heeft een nieuwe ISSO-kleintje uitgegeven: Kleintje Hybride warmtepompen die gaat over  elektrische warmtepompen, met in hoofdzaak lucht als energiebron en gecombineerd met een cv-ketel. Met dit Kleintje kun je als professional snel de essentiële uitgangspunten voor een hybride verwarmingsinstallatie nagaan. Techniek Nederland heeft bijgedragen aan deze nieuwe publicatie.

Het ISSO-kleintje Hybride warmtepompen beschrijft verschillende combinaties van cv-ketels en warmtepompen, die samen de hybride warmtepomp vormen. Waterzijdig inregelen en het temperatuurtraject van het afgiftesysteem komen ook aan bod. Verder gaat deze publicatie in op het systeem in de woning áchter de hybride warmtepomp. Kleintje Hybride warmtepompen geeft informatie over in welke situatie een hybride warmtepomp uitkomst biedt en helpt bij de keuze van het type pomp.

Vijf fasen van het project

De basis voor dit ISSO-kleintje is gelegd in ISSO-publicatie 98 'Lucht-waterwarmtepompen in woningen'. De kennis is onderverdeeld in de vijf fasen van een project:

  • Programmafase (vaststellen klantwensen in PvE);
  • Ontwerpfase (dimensionering);
  • Uitwerkingsfase (productselectie);
  • Realisatiefase (montage en oplevering);
  • Beheerfase (onderhoud en monitoring).

Geluidafscherming

Het Kleintje helpt je als installateur of adviseur ook om de klant zo optimaal mogelijk te adviseren en ervoor te zorgen dat hij of zij geen spijt krijgt van zijn keuze. Daarom bevat de uitgave vragen om met de klant te bespreken, zoals: wil hij op termijn van het gas af, of gaat hij verbouwen of renoveren? Ook komt het actuele onderwerp geluidafscherming aan bod. Verder bevat het Kleintje tekeningen, tabellen en schema’s die de kennis beter toepasbaar maken.

ISSO-kleintje Hybride warmtepompen is te raadplegen via ISSO Open.

Raadpleeg de publicatie kosteloos

Als partner van ISSO werken we graag mee aan kennisdeling om de bouw- en installatiesector verder te helpen. Vanwege onze bijdrage mogen we onze leden vijf werkdagen kosteloos toegang geven tot ISSO Open, waar het ISSO-Kleintje is gepubliceerd.

Het stappenplan voor de gratis toegang is als volgt:

  1. Maak eerst een profiel aan op ISSO Open.
  2. Stuur dan een e-mail naar bestellingen@isso.nl, geef hierin aan met welk e-mailadres je het profiel hebt aangemaakt en met de actiecode. Actiecode: Techniek Nederland-ISSO-Kleintje-Hybridewarmtepompen-2021.
  3. De toegang wordt gekoppeld aan jouw profiel. Nu heb je 5 werkdagen kosteloos toegang tot alle kennis in ISSO Open.