Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nederland gaat op slot, maar de installatiebranche werkt door

Installatiewerkzaamheden-1600-UV03658
primary

In een toespraak vanuit het Torentje kondigde minister-president Rutte vanavond ingrijpende maatregelen aan. Nederland gaat vanaf morgen in lockdown om het coronavirus onder controle te krijgen. De nieuwe maatregelen zullen veel ondernemers hard raken, met name in de retailsector. Tegelijkertijd wordt duidelijk dat veel bedrijven in de installatiebranche kunnen doorwerken. Wanneer we het protocol Samen Veilig Doorwerken strikt volgen, kunnen we de meeste werkzaamheden voortzetten. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft dat vandaag aan Techniek Nederland laten weten.

Voorzitter Doekle Terpstra wijst de leden van Techniek Nederland nog eens op hun verantwoordelijkheid: ‘Samen met onze medewerkers en partners in de bouwkolom kunnen we voorkomen dat het virus zich verspreidt. Als we ons strikt houden aan het protocol blijft de branche aan het werk.’

Maatregelen

De basisregels om veilig te kunnen doorwerken:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was je handen regelmatig.
  • Nies en hoest in je elleboog.
  • Gebruik een mondkapje bij contactmomenten.

Houd 1,5 meter afstand

De anderhalve-meterregel is de meest effectieve regel om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Houd bij het werk dus altijd 1,5 meter afstand en plan het werk op tijdstippen dat er zo min mogelijk mensen aanwezig zijn.

Mondkapje of face shield

Een mondkapje of face shield is verplicht bij:

  • Bedrijfsmatig vervoer met meer dan twee personen.
  • Verplaatsingen in publieke binnenruimten.
  • Werkzaamheden in publieke binnenruimten waarbij het werkgebied niet afgezet kan worden.

Uiteraard gelden in de bovengenoemde situaties óók nog steeds de basisregels. 

Werken bij mensen thuis

Werk je bij particulieren thuis, dan gebruik je een mondkapje of face shield tijdens het eerste persoonlijke contact met de klant, beheerder of bewoner. Tijdens dat eerste gesprek maak je afspraken met de klant om veilig te kunnen werken. Die afspraken kunnen onder meer gaan over momenten en situaties waarin het veilig is om zónder mondkapje of face shield te werken. Soms zullen bewoners erop aandringen dat je een mondkapje of face shield draagt. Uiteraard voldoe je aan zo’n verzoek, maar daarnaast moeten jij, je medewerkers én de bewoners zich óók houden aan de basisregels uit het protocol.

Download hier de nieuwste versie van het protocol.

Helpdesk Corona Bouw en Techniek

Experts van de Helpdesk Bouw en Techniek zitten bij de helpdesk klaar om u een deskundig antwoord te geven op uw vragen. De helpdesk is bereikbaar via website, telefoon, e-mail en chat.

Veel informatie staat online

In het corona-dossier op onze website is veel praktische informatie te vinden, waaronder een lijst met veelgestelde vragen.