Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Minister De Jonge komt met groot nieuws op VSK

Minister Hugo de Jonge opent VSK 2022
primary

Hugo de Jonge was er dinsdag vroeg bij. De woonminister kwam naar Utrecht om de VSK 2022 te openen. Vóór het zover was, kwam hij met opzienbarend nieuws. In het VSK Kennis Theater kondigde hij aan dat de hybride warmtepomp vanaf 2026 de verwarmingsstandaard wordt in Nederlandse woningen. Een mijlpaal in de energietransitie. De minister presenteerde het nieuws samen met onze voorzitter Doekle Terpstra en met Arthur van Schayk namens de Verwarmingsindustrie.

Doekle Terpstra: ‘De aankondiging van de minister geeft duidelijkheid. Woningeigenaren, huurders en verhuurders weten waar ze aan toe zijn. En dat geldt ook voor installateurs en fabrikanten. Wij gaan monteurs opleiden, de fabrikanten gaan de productie opvoeren.’ Arthur van Schayk zei namens de fabrikanten dat hij en zijn collega’s het gaan waarmaken: ‘Als je ziet dat we nu ruim 400.000 cv-ketels per jaar produceren, dan moet het ook met hybride gaan lukken.’ Ook Hugo de Jonge is ervan overtuigd dat het plan gaat slagen: ‘Installateurs zeggen: dat kunnen wij. Fabrikanten zeggen: dat kunnen wij. Dus gaan we het doen.’