Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Maxime Verhagen draagt BTIC-bouwhelm over aan Doekle Terpstra

Maxime Verhagen draagt helm over aan Doekle Terpst
primary

Het afgelopen jaar was Maxime Verhagen niet alleen voorzitter van Bouwend Nederland, maar ook het boegbeeld van het Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC). Vanochtend droeg hij die rol over aan onze voorzitter Doekle Terpstra. Tijdens een livestreaming event overhandigde Verhagen (op anderhalve meter afstand) een innovatieve bouwhelm aan zijn opvolger.

Grote maatschappelijke opgaven oplossen

Het BTIC bundelt innovatievragen (vanuit de overheid), innovatiebehoeftes (vanuit de markt) en toegepaste onderzoekstrajecten (vanuit kennisinstellingen). Die bundeling moet leiden tot publiek-private, meerjarige kennis- en innovatieprogramma’s. Een efficiënter proces moet ervoor zorgen dat innovaties sneller en op grote schaal tot stand komen. Zo kunnen ze bijdragen aan het oplossen van de grote maatschappelijke opgaven.

‘Innovatie in goede handen bij Doekle’

Tijdens een online editie van ‘BTIC Talks - Inspiratie voor Innovatie’ blikte Verhagen terug op het eerste jaar dat het BTIC actief was. Verhagen zei dat hij er trots op is dat hij in de hele bouwsector steeds meer enthousiasme ziet voor innovatie. Over zijn opvolger zei hij: ‘Ik ben ervan overtuigd dat de ontwikkeling van het BTIC en de innovatieagenda bij Doekle in goede handen zijn.’

Vooruitblik

Doekle Terpstra keek als kersvers boegbeeld meteen vooruit. ‘Voor de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd is innovatie onontbeerlijk. Innoveren kunnen we niet alleen. We moeten het samen doen; iedereen in de keten is nodig. Met een integrale aanpak voor de bouw-, ontwerp- en technieksector. Dankzij innovatie kunnen we slimmer samenwerken en een productiviteitssprong maken. Zo komen we tot een product dat in alle opzichten voldoet aan de wensen van de eindklant. Dat besef wil ik als boegbeeld en ambassadeur van het BTIC uitdragen. Innovatie staat dankzij de inzet van Maxime hoog op de agenda. Nu gaat het erom het onderwerp ook hoog op de agenda te houden. Er is urgentie, dit is niet vrijblijvend.’

CO2-neutrale gebouwde omgeving

Tijdens het livestreaming event onderstreepte Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken het belang van gezamenlijke innovatie. Ook Bernard Wientjes van De Bouwagenda, geestelijk vader van het BTIC, benadrukte het belang van innovatie: ‘In combinatie met grootschaligheid en kostprijsverlaging is innovatie onmisbaar om in 2050 de hele gebouwde omgeving CO2-neutraal te maken.’

Bekijk hier de opname van BTIC Talks terug.