Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Lancering standaardwerk ‘Zó werkt energie in Nederland’

Leiden-nacht-1600x900
primary

Op 29 juni 2021 is het standaardwerk Zó werkt energie in Nederland gepubliceerd. Energie is komende jaren een maatschappelijk vraagstuk van formaat. We bewegen naar een andere energievoorziening. Het boek geeft inzicht in de werking van ons energiesysteem met heldere visualisaties, overzichtelijke schema’s en bondige teksten. Het complexe energiesysteem in Nederland teruggebracht tot de kern. Een aanrader voor professionals die in en rondom de wereld van energie in Nederland (gaan) werken.

Uniek en toegankelijk standaardwerk

Zó werkt energie in Nederland  beschrijft op toegankelijke wijze de werking van het Nederlandse energiesysteem en is in opzet een standaardwerk voor iedereen die iets met de energiesector te maken heeft. Het boek is voortgekomen uit een brede coalitie van 21 partijen uit het energiesysteem, waaronder Techniek Nederland. Deze partijen, publieke en private organisaties, delen de overtuiging dat goede gesprekken en beslissingen over energie beginnen bij een helder inzicht in de werking van het energiesysteem. De partners hebben een actieve rol gespeeld in de samenstelling van het boek o.a. door hun kennis te delen. Informatie in de publicatie is getoetst in denksessies door vele experts, zowel vanuit partnerorganisaties als van daarbuiten. Tientallen visualisaties, schema’s en korte teksten lichten stapsgewijs de onderdelen van het systeem uit.

Voor wie is Zó werkt energie in Nederland?

Zó werkt energie in Nederland is er voor iedereen die goed geïnformeerd aan de slag wil met energie. Het is gemaakt voor allerlei professionals die in vele mogelijke rollen betrokken zijn bij het energiesysteem zoals installateurs en bouwers. Of voor een beleidsmedewerker bij een gemeente of waterschap of een mkb’er die zelf producten en diensten ontwikkelt voor de energietransitie. Ook voor een bestuurder bij een woningcorporatie die aan de slag gaat met verduurzaming of een raadslid met energietransitie in de portefeuille is deze publicatie handig.

Van energiestromen tot klimaatbeleid

In vijf hoofdstukken die elk een eigen perspectief op het energiesysteem beschrijven, geeft Zó werkt energie in Nederland antwoorden op tientallen vragen over het energiesysteem. Van de fysieke energiestromen in de kern van het energiesysteem tot de inrichting van dit systeem, de eisen die we eraan stellen en het debat dat we erover voeren, alles wordt helder uiteengezet. Bovendien behandelt het klimaat- en energiebeleid, van internationaal tot decentraal, en komen de energiemarkten aan bod van elektriciteit, gas, warmte en brandstoffen, inclusief hun wettelijke basis. Tot slot beschrijft het de financieel-economische kant van het energiesysteem. Het boek biedt zo toegang tot betrouwbare, eenduidige en begrijpelijke informatie die de basis vormt voor goede gesprekken en beslissingen over energie.