Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Kritische kanttekeningen bij de wettelijke certificering voor cv-installateurs

COcertificering 1600x900
primary

Binnenkort mogen alleen gecertificeerde bedrijven met vakbekwaam personeel nog aan cv-ketels, geisers en gashaarden werken. Techniek Nederland heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor zo’n wettelijke regeling. Toch maken we kritische kanttekeningen bij de wet die op 1 juli a.s. in werking treedt. Die hebben we samengevat in een brief aan minister Ollongren.

Kritische kanttekeningen

  • Wij vinden het verontrustend dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) geen rol voor gemeenten ziet bij de handhaving. De nieuwe wet kan alleen succesvol zijn als overtreders worden aangepakt.
  • Als het aan Techniek Nederland ligt, komt er een eind aan de vrije verkoop van cv-ketels. Alléén gecertificeerde bedrijven moeten een cv-ketel kunnen aanschaffen. Een vergelijkbare regeling bestaat al voor koelunits met F-gassen. Dat moet ook mogelijk zijn voor cv-ketels.
  • Verzekeraars kunnen ook een rol spelen. Vergoeden zij eventuele schade alleen aan consumenten die een gecertificeerd bedrijf inschakelen, dan is dat een duidelijk signaal.

Geen plaats meer voor beunhazen

In grote lijnen is Techniek Nederland tevreden over de nieuwe wetgeving. Vakmanschap en kwaliteit zijn straks eindelijk in de wet verankerd. Dat is goed nieuws voor cv-installateurs die hun vak serieus nemen. Voor beunhazen is voortaan geen plaats meer. Dankzij onze inspanningen is er een regeling gekomen die haalbaar en betaalbaar is voor grote bedrijven, kleine bedrijven én zzp’ers.

Zonder certificaat bent u in overtreding

De nieuwe wet geldt vanaf 1 juli a.s. Pas op 1 januari 2022 zijn alle regels volledig van kracht. Als u na die datum zonder certificaat een cv-ketel of geiser of gashaard plaatst of onderhoudt, bent u in overtreding. De tijd tot 1 januari 2022 is voor u als ondernemer nodig om uw monteurs voor te bereiden op de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Techniek Nederland ondersteunt u daarbij met veel praktische hulpmiddelen, die te vinden zijn in het CO-dossier op onze website. Ook ná de invoering van de nieuwe wet houden wij uw belangen scherp in de gaten. Zodra er aanleiding voor is trekken wij bij de overheid aan de bel.

Lees hier onze brief aan minister Ollongren