Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Interessepeiling Kwaliteit en dienstverlening koeling en warmtepomptechniek

survey-quickscan1600
primary

Eerder dit jaar hebben Techniek Nederland en de vereniging voor koeltechniek NVKL afgesproken om nauwer te gaan samenwerken. Behalve dat partijen van plan zijn gezamenlijk belangen te behartigen, onderzoeken we hoe leden van beide verenigingen gebruik kunnen maken van elkaars producten en diensten. Techniek Nederland wil graag inzicht in hoeverre de ruime dienstverlening van NVKL op gebied van koel- en klimaattechniekdienstverlening passend is voor onze leden. 

Inzicht in uw wensen

Om inzicht in uw wensen te krijgen en om de dienstverlening van beide verenigingen beter op elkaar aan te laten sluiten, vragen wij u vriendelijk vier korte vragen te beantwoorden.

Start het onderzoek

Kwaliteitsregelingen

Steeds meer leden van Techniek Nederland geven advies over en installeren koeling en warmtepompen. Een bedrijf dat in de koel- of warmtepomptechniek producten installeert, zal kwaliteit moeten aantonen met een relevante BRL 100 kwaliteitsregeling. Hiervoor zal het bedrijf een kwaliteitssysteem moeten implementeren en een audit moeten laten doen. Deze worden bij diverse organisaties aangeboden. De prijzen variëren, vanaf zo’n € 900,-. Monteurs zullen een BRL 200 F-gassen certificaat moeten hebben.

Bestaande dienstverlening

NVKL biedt haar leden een erkenningsregeling aan waarbij ook de nodige producten, zoals een kwaliteitshandboek, een kennis-app en diverse handige checklists. Voor de monteurs wordt naast het F-gassen certificaat ook de kennis van de Europese norm EN378 voor koeltechniek aangeboden. Eerder heeft

Techniek Nederland heeft in 2018 voor warmtepomptechniek het initiatief genomen om cursussen Warmtepompen te laten ontwikkelen.