Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Installateurs en technisch dienstverleners zijn cruciaal voor de samenleving

iStock-170455520 1600X900
primary

Techniek Nederland vindt dat installateurs en technisch dienstverleners op de lijst met cruciale beroepen zouden moeten staan. In het voorjaar, aan het begin van de coronacrisis, gebeurde dat niet. Naar aanleiding van de nieuwe lockdown gaan wij (opnieuw) in overleg met het ministerie van Economische Zaken. Mensen met een cruciaal beroep hebben recht op opvang voor hun kinderen.

Technici garanderen primaire processen

Het kabinet heeft vandaag besloten dat vanaf woensdag scholen en kinderdagverblijven voor een periode van vijf weken dichtgaan. Wij vinden dat de medewerkers van techniekbedrijven een beroep moeten kunnen doen op noodopvang voor hun kinderen. Technici zijn nodig om primaire processen te garanderen in gezondheidszorg, energievoorziening, telecommunicatie, afvalwaterbehandeling en vitale infrastructuur. Technisch dienstverleners zorgen ervoor dat in woningen en andere gebouwen gas, water en elektra beschikbaar blijven.

Cv- en servicemonteurs ondersteunen vitale processen

De overheid vindt dat cv-monteurs, servicemonteurs en monteurs in beveiliging, ICT en telecom behoren tot een beroepsgroep die vitale processen ondersteunt. Wanneer allebei de ouders een cruciaal beroep uitoefenen (zorg/politie/ov) of een vitaal proces ondersteunen kunnen zij wél een beroep doen op kinderopvang. Dus: een cv-monteur en zijn partner die werkt als verpleegkundige kunnen hun kind wél naar de kinderopvang brengen.

Elektrotechnische detailhandel

Wij vinden dat óók de elektrotechnische detailhandel een cruciale functie vervult. De retail garandeert de voorzieningen die het mogelijk maken om online-onderwijs te volgen en thuis te werken. Helaas heeft het kabinet besloten dat de elektrotechnische detailhandel de deuren moet sluiten.

Via de Nieuws-update houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Meld u nu aan.