Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Hoe om te gaan met klantvragen als u nog niet gecertificeerd bent? 

UV04831-cv-ketel-1600x900
primary

Er is een afspraak gemaakt met de overheid dat ondernemers die in de laatste fase van certificering zijn kunnen blijven doorwerken tot 1 juli zonder formele certificering.

Deze voorwaarden zijn: 

  • Er is een offerte opgevraagd en opdracht gegeven aan een CI voor certificering; of er is een overeenkomst afgesloten met dienstverlener CO-keur (die voor de opdrachtverlening aan de CI gemachtigd is);  
  • De monteurs beschikken over een bewijs van VakmanschapCO en legitimatie;  
  • De monteurs gebruiken gekalibreerde meetapparatuur; 
  • Er wordt gewerkt volgens een ingevuld kwaliteitshandboek.

Niet gecertificeerd zijn betekent dat het bedrijf ook nog niet zichtbaar is in het CO-Vrij register van de overheid. Het kan dus voorkomen dat u vragen van klanten krijgt of u wel gecertificeerd bent omdat uw bedrijf nog niet in het CO-Vrij register is opgenomen. Wij adviseren u in dit geval om uw klanten te wijzen op de berichtgeving van Vereniging Bouw- en Woningtoezicht, waarin zij uitleg geven over de doorwerkvoorwaarden. 
Deze informatie is te vinden op:  

Tijdelijk doorwerken na 1 april onder strikte voorwaarden mogelijk | Kennisbank BWTinfo.nl 

Verder kunt u uiteraard aanvullend een eigen verklaring opstellen waarin u richting uw klanten aangeeft dat u aan de genoemde voorwaarden voldoet. 

Te allen tijde is het van belang dat uw medewerkers gebruik maken van het Vakpaspoort om zichzelf te kunnen identificeren, de werkrelatie met uw bedrijf te kunnen leggen en hun vakbekwaamheid aan te kunnen tonen. 
Meer informatie hierover vindt u op: 

Veelgestelde vragen - Centraal register techniek (hoe kan ik een werkrelatie met een vakbedrijf leggen?).