Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Pakket CO-certificering; incl. Model Kwaliteitshandboek CO-certificering

kwaliteitshandboek 1600x900
primary

De overheid heeft voor het werken aan en het in bedrijf stellen van gasverbrandingsinstallaties een wettelijke certificering ingesteld. Dit betekent dat vanaf begin 2022 alleen nog gecertificeerde bedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties mogen uitvoeren.

Om onze leden op een overzichtelijke manier verder te helpen heeft Techniek Nederland het pakket CO-certificering ontwikkeld en samengesteld. Dit pakket bestaat uit een set hulpmiddelen waarmee u gemakkelijk en overzichtelijk uw CO-certificering correct en tijdig organiseert. Het pakket wordt bij vrijkomende informatie en eventuele (wets)wijzigingen periodiek uitgebreid met nieuwe hulpmiddelen. 

Model Kwaliteitshandboek CO-certificering

Techniek Nederland heeft zich ingezet voor een certificeringsregeling met zo min mogelijk bureaucratische rompslomp. Het voldoen aan de certificeringseisen kost echter hoe dan ook tijd en inspanning. Daarom stelt Techniek Nederland exclusief voor leden het Model Kwaliteitshandboek CO-certificering beschikbaar. U kunt het kwaliteitshandboek invullen en aanpassen, specifiek aan uw eigen bedrijf en bedrijfsprocessen. Dat scheelt u als ondernemer veel tijd. Het kwaliteitshandboek is opgesteld in afstemming met schemabeheerders InstallQ en KIWA. Door het invullen, selecteren en eventueel aanpassen van de beschrijvingen in het kwaliteitshandboek, maakt u het Model Kwaliteitshandboek CO-certificering geschikt voor uw bedrijf. Op basis van het kwaliteitshandboek kan de certificerende instelling de organisatieaudit snel, effectief en eventueel (deels) op afstand, uitvoeren.

Inbreng van leden en deskundigen

Het kwaliteitshandboek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met deskundigen en verschillende leden van Techniek Nederland. Mogelijk wordt het kwaliteitshandboek naar aanleiding van het advies van de Raad van State en de laatste internetconsultatie nog aangepast. In hoofdlijnen staat de inhoud echter vast. In de loop van de tijd zijn er mogelijk aanpassingen van het kwaliteitshandboek nodig op basis van gebruikerservaringen of van veranderingen in de wetgeving. U ontvangt hierover van ons op dat moment een bericht inclusief een wijzigingsinstructie.

 

Pakket CO-certificering; inclusief een handleiding 

Het kwaliteitshandboek is nú te downloaden als onderdeel van het pakket CO-certificering. De bijbehorende handleiding -ook beschikbaar in het pakket CO-certificering- maakt het invullen en aanpassen van het kwaliteitshandboek gemakkelijk en duidelijk. 

 

Download het Handboek, de handleiding en diverse documenten uit het handboek

 

Heeft u vragen over het handboek of over de regeling, neem dan contact op met uw relatiebeheerder/regiomanager.

 

Het Model CO-kwaliteitshandboek is alleen beschikbaar voor leden van Techniek Nederland. Lees hier welke voordelen het lidmaatschap nog meer oplevert!

 

Er geldt vanaf de instelling van de ‘Gasketelwet die naar verwachting nog in de loop van dit jaar plaatsvindt een overgangstermijn van anderhalf jaar. Na de overgangstermijn mogen alleen nog gecertificeerde cv-bedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden verrichten aan cv-ketels, geisers en gashaarden. Monteurs kunnen hun vakmanschap aantonen door middel van een theorietoets en een praktijkexamen.

Lees hier alle informatie over de CO-certificering.