Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Gratis: Handboek CO-certificering. Download het nu!

handboek-co-certificering2
primary

De ‘Gasketelwet’ is in werking getreden. Een van de onderdelen is dat alleen gecertificeerde bedrijven met vakbekwame monteurs nog aan gasverbrandingsinstallaties mogen werken. De wet geeft u anderhalf jaar de tijd om in uw bedrijf orde op zaken te stellen. Toch is het raadzaam om nú al met de voorbereidingen te beginnen. Techniek Nederland heeft speciaal voor leden een eerste concept model-kwaliteitshandboek ontwikkeld. Het Handboek CO-certificering helpt u om snel en zonder rompslomp aan de eisen te voldoen.

Minder ongevallen met koolmonoxide

Naar schatting overlijden jaarlijks vijf tot tien mensen door blootstelling aan koolmonoxide. Daarnaast raken ieder jaar honderden mensen gewond. In 2015 verscheen een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) over het gevaar van koolmonoxide bij gastoestellen. De OvV spreekt in het rapport het vermoeden uit dat het probleem drie tot vijf keer zo groot is als meestal wordt aangenomen. Het alarmerende rapport leidde uiteindelijk tot de nieuwe wet. Met de verplichte certificering wil de overheid het aantal ongevallen met koolmonoxide terugdringen.

Theorietoets en praktijkexamen voor monteurs

De Gasketelwet is van kracht. Na een overgangstermijn van anderhalf jaar mogen alleen nog gecertificeerde cv-bedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden verrichten aan cv-ketels, geisers en gashaarden. Monteurs kunnen hun vakmanschap aantonen door middel van een theorietoets en een praktijkexamen.

CO-kwaliteitshandboek exclusief voor leden

Techniek Nederland heeft zich hard gemaakt voor een certificeringsregeling die werkbaar is voor zowel het grootbedrijf als voor zzp’ers en mkb’ers. Toch kost het de nodige tijd en inspanning om aan de certificeringseisen te voldoen. Om daarbij te helpen biedt Techniek Nederland exclusief voor leden een eerste concept model-CO-kwaliteitshandboek. Het Handboek is voor een groot deel al ingevuld, u hoeft het alleen nog aan te passen aan uw eigen bedrijf. Dat scheelt tijd! Zodra u het handboek heeft ingevuld kan een certificerende instelling de audit bij u afnemen. De audit is (deels) op afstand mogelijk.

‘Ons vak krijgt eindelijk het respect dat het verdient’

Ondernemers Mariëlle Koene en Kees Hermsen vertellen in dit filmpje over het belang van CO-certificering en het Handboek CO-certificering. Mariëlle Koene van Scholtes Klimaattechniek: ‘Het is niet meer zo dat jan en alleman zomaar aan gasverbrandingstoestellen mogen sleutelen. Ons vak krijgt nu het respect dat het verdient.’ Haar collega Kees Hermsen van Hermsen Installatiegroep: ‘Techniek Nederland heeft een goed Handboek gemaakt, met een duidelijke invulinstructie. Het is prima toepasbaar.’

Gratis Handboek én handleiding

U kunt het Handboek nú gratis downloaden. Met de bijbehorende handleiding wordt het nog eenvoudiger om het Handboek in te vullen.

Download hier het Handboek en de handleiding.

Bekijk hier het filmpje met ondernemers Mariëlle Koene en Kees Hermsen.

Lees hier alle informatie over de CO-certificering.

Heeft u vragen over het handboek of over de regeling, neem dan contact op met uw relatiebeheerder/regiomanager.