Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Doekle Terpstra gaat Coördinatieteam Ventilatie op Scholen leiden

doekle 1200x630
primary

Minister Slob van OCW heeft een Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen ingesteld. De leden van het team gaan scholen helpen om minimaal te voldoen aan de bestaande wettelijke normen voor ventilatie en daarmee zorgen voor veilige ventilatiesystemen. Doekle Terpstra wordt voorzitter van de commissie.

Controle vóór 1 oktober

Het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS) gaat schoolbesturen ondersteunen bij het nemen van maatregelen om de ventilatie waar nodig op orde te krijgen. Doel is dat alle scholen op 1 oktober hun ventilatie hebben gecontroleerd en dat ze contact hebben opgenomen met de lokale GGD als de ventilatie niet goed genoeg blijkt. De GGD geeft advies over de maatregelen die de school vervolgens moet nemen.

Expertise van installatiebranche inzetten

Daarnaast gaat het LCVS lokale samenwerking en oplossingen stimuleren en zorgen voor een landelijk beeld over de voortgang. Het LCVS springt bij om te zorgen voor uitwisseling van expertise. Techniek Nederland stelt daarvoor de technische kennis van leden en experts ter beschikking. Over het landelijk beeld wordt tussentijds gerapporteerd aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Naast voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland zal Leon Meijer namens de VNG deelnemen aan het LCVS. Ook de sectorraden en GGD-GHOR nemen zitting in de commissie.

Rol van aerogene verspreiding is onduidelijk

Minister Slob benadrukt net zoals het RIVM dat het op dit moment onduidelijk is of aerogene verspreiding een relevante rol speelt bij de verspreiding van het virus, dat ventilatiesystemen geen rol lijken te hebben gespeeld in de pandemie en dat er geen reden is het huidige beleid aan te passen. Als het gaat om mogelijke maatregelen verwijst het RIVM naar de bestaande wettelijke eisen in het Bouwbesluit.

Praktische Handreiking PO-Raad en VO-Raad

Schoolbesturen die twijfelen of het aanwezige ventilatiesysteem aan de eisen van het Bouwbesluit voldoet kunnen voor informatie en advies terecht bij de PO-Raad en de VO-raad. Deze raden hebben inmiddels een met het RIVM-afgestemde praktische handreiking online gezet.

Nationaal loket en informatiepunt op weeropschool.nl

Scholen kunnen straks alle informatie over ventilatie op scholen vinden op de website weeropschool.nl die hiervoor wordt uitgebreid. Op deze website is op korte termijn ook een loket voor vragen te vinden. De experts die de vragen beantwoorden worden geleverd door de leden van het LVCS. Ook alle beschikbare informatie over ventilatie zal op de website worden gedeeld.

Luister hier naar het interview met Doekle Terpstra vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal.
Lees hier de Kamerbrief van minister Slob.