Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

De STAP-regeling: wat betekent dat voor jou als Techniek Nederland-lid?

UV05327_Opleiden_1600x900
primary

Per 1 maart 2022 is er een nieuwe subsidieregeling: het STAP-budget. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Deze regeling komt in de plaats van de fiscale scholingsaftrek. Met het STAP-budget van maximaal €1.000,- per jaar kunnen mensen een opleiding, training of cursus volgen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Dit geldt dus ook voor opleidingen in installatietechniek. Hij wordt individueel aangevraagd en maximaal 1 maal per jaar.

Hoe werkt het?
Om het STAP-budget aan te kunnen vragen moet de deelnemer zich al hebben ingeschreven bij de opleider. Na inschrijving zal de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs afgeven. Dat bewijs moet de deelnemers bij de aanvraag voor een STAP-budget als bijlage uploaden.

Het is belangrijk dat je de aanvraag doet voordat de scholing start: deze moet minstens 4 weken na aanvraag en maximaal binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak starten.

 

Als werkgever budget aanvullen 
Je kunt als werkgever of andere partij een aanvulling doen op het STAP-budget. Dit is op dit moment alleen mogelijk voor scholing die duurder is dan €1.000,-. Dus voor bijvoorbeeld een opleiding met totale kosten van €1.600,- kan het STAP-budget voor €1.000,- aangevraagd worden de resterende voor de €600 is een werkgevers- of eigen bijdrage mogelijk.

 

Welke opleidingen kan men doen?
De beschikbare opleidingen staan in het scholingsregister. Deze vind je ook op de website www.stapuwv.nl.

Het brancheaanbod, zoals bedrijfsopleidingen, staan hier nog niet in. We zijn nog druk bezig met het inregelen van branche-erkenningen. Later dit jaar worden branche-erkende opleidingen ook opgenomen in het scholingsregister. Wilt u meer weten over het financieren van branche-erkende opleidingen, neem dan contact op met Judith van Heeswijk: J.vanheeswijk@technieknederland.nl

 

STAP-budget aanvragen
Wil je voor (een van) je werknemers STAP-budget aanvragen? Dat kunnen de deelnemers zelf doen via het aanvraagportaal op www.stapuwv.nl/stap/p/voorportaal.

 

Meer informatie
Meer informatie over de STAP-regeling en wat je ermee kunt, vind je op www.stap-budget.nl en op de website van Wij Techniek.