Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

De overheid maakt vaart met Energielabel C voor kantoren

werken-in-kantoortuin-1600
primary

Begin 2023 moeten alle kantoren beschikken over Energielabel C, maar we lopen achter op het schema om dat voor elkaar te krijgen. De overheid gaat daarom gebouweigenaren actiever benaderen. Alle eigenaren van kantoorpanden die nog niet voldoen aan Energielabel C hebben deze maand een brief ontvangen. In de brief verzoekt het ministerie van Binnenlandse Zaken de eigenaar met klem het kantoorpand vóór 1 januari 2023 op het niveau van Energielabel C te brengen. U mag de komende tijd dus meer aanvragen verwachten van kantooreigenaren die hun panden willen verduurzamen. Maar uiteraard kunt u ook zelf in actie komen.

Kantoren zonder Energielabel C moeten dicht

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat eigenaren weten dat zij hun gebouw alléén nog als kantoor mogen gebruiken als het op 1 januari 2023 over Energielabel C beschikt. De uiterste consequentie is dat een kantoor zonder Energielabel C zal moeten sluiten.

Druk wordt opgevoerd

Er komt ook actie vanuit andere organisaties. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) roept gemeenten op te gaan controleren of kantoorgebouwen voldoen aan de verplichting van Energielabel C. Na de zomer voeren ook de handhavingsdiensten de druk op. Zij sturen dan een brief naar vastgoedeigenaren waarin ze erop aandringen snel werk te maken van de verduurzaming van hun pand.

Wat kunt u doen?

Als installateur brengt u de wettelijk verplichte verduurzaming natuurlijk onder de aandacht bij uw klanten. Daarbij heeft u diverse sterke argumenten om uw klanten te overtuigen. De energiebesparende maatregelen verdienen zich vaak snel terug in de vorm van een lagere energierekening. Bovendien neemt het kantoorpand in waarde toe en is het makkelijker te verhuren.

Hoe staan we ervoor?

Techniek Nederland heeft per provincie op een rij gezet hoeveel kantoorpanden moeten voldoen aan het verplichte Energielabel C en hoeveel van die kantoorpanden nog niet over het label beschikken. Bekijk hier de stand van zaken.

Brief van ministerie van Binnenlandse Zaken aan kantooreigenaren

Column Doekle Terpstra: 'Alle kantoren naar Energielabel C; geen paniek!'