Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor de installatiebranche

BEDRIJFSJURIDISCHE ZAKEN
primary

De invasie van Rusland in Oekraïne heeft grote economische consequenties. Ook in de technieksector zullen de gevolgen op korte termijn merkbaar worden. Techniek Nederland houdt de situatie nauwgezet in de gaten. Hieronder zetten wij de belangrijkste gevolgen voor u op een rij.

Russisch gas

Ook vóór de Russische inval in Oekraïne stonden de gasprijzen al op een relatief hoog niveau. Sinds de invasie en de onzekerheid over Russische gasleveringen aan West-Europa is de gasprijs helemaal door het dak gegaan. De Europese gasprijs steeg maandag 7 maart met meer dan 70 procent naar een nieuw record. Hoe de gasprijs zich de komende tijd ontwikkelt is onzeker. Wél zeker is dat de vraag van consumenten en zakelijke opdrachtgevers naar verduurzaming alleen maar zal toenemen. Dit leidt nu al tot schaarste van duurzame energiesystemen, zoals warmtepompen en omvormers voor zonnepanelen.

Staal

Ons land zal op korte termijn te kampen krijgen met schaarste en hogere prijzen van staal. Er komen veel grondstoffen voor de staalproductie, waaronder ijzererts, uit Oekraïne. Ook vindt in het land zelf veel staalproductie plaats. Nu de import hiervan tot stilstand is gekomen zal dit leiden tot nog meer schaarste en daardoor tot prijsverhogingen.

Nieuwe opdrachten

De oorlog in Oekraïne heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor de beschikbaarheid van andere grondstoffen en materialen. Ook dit heeft mogelijk consequenties voor lopende en nieuwe overeenkomsten.

Juridische aandachtspunten

Techniek Nederland heeft een lijst opgesteld van veelgestelde juridische vragen die te maken hebben met de oorlog in Oekraïne.

Lees hier de veelgestelde juridische vragen die te maken hebben met de oorlog in Oekraïne.