Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

De elektronicawinkels moeten weer volledig open

Veilig winkelen in de elektrotechnische detailhand
primary

Veel winkels die maandenlang gesloten waren, mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen. Dat maakte premier Rutte op dinsdagavond bekend. Helaas gaat de winkeldeur alléén op afspraak open én met de nodige beperkingen. Techniek Nederland is teleurgesteld dat de elektronicawinkels niet volledig open mogen. Met behulp van het protocol Verantwoord  winkelen is het al sinds maart vorig jaar mogelijk om winkels op een veilige manier volledig open te houden. Doekle Terpstra: ‘Winkelen op afspraak is een welkom stapje in de goede richting, maar voor de elektrotechnische detailhandel niet genoeg.’

Grote gevolgen voor ondernemingen en werkgelegenheid

Volgens de voorzitter van Techniek Nederland kunnen veel ondernemers de huidige situatie niet lang meer volhouden. ‘Winkelen op afspraak lijkt mooi, maar met name voor de grotere winkels is dit geen oplossing. Retailers hebben dringend behoefte aan méér perspectief. De winkelsluiting jaagt steeds meer consumenten naar grote, buitenlandse platforms. Elektronica-retailers moeten hun online-verkoop kunnen combineren met fysieke verkoop. Alleen op die manier kunnen zij concurreren met webwinkels als Amazon. Als de winkelsluiting nog langer duurt, zullen veel consumenten niet meer terugkeren naar de lokale retailer. Dat heeft grote gevolgen voor ondernemingen en werkgelegenheid.’

Vitaal belang

Terpstra benadrukt dat de elektronicawinkel van vitaal belang is: ‘Elektronicawinkels garanderen de ICT-voorzieningen waarmee mensen thuis kunnen werken en online-onderwijs volgen. De producten en diensten van de elektrotechnische retail zijn onmisbaar voor een gezond en comfortabel leven in huis. Dat is nu belangrijker dan ooit.’ Techniek Nederland zal opnieuw proberen de regering ervan te overtuigen dat volledige opening van de winkels veilig en verantwoord mogelijk is. We zullen ook benadrukken dat ruimhartige steun voor de retail en snelle uitbetaling van steunmaatregelen aan ondernemers noodzakelijk is.

Lees ook: De belangrijkste regels voor winkelen op afspraak