Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Criminelen bouwen websites na van loodgieters en ontstoppingsbedrijven

Enorme-loopbaankansen-voor-loodgieters1600
primary

Onbetrouwbare loodgieters gaan steeds verder om klanten te werven. Het tv-programma Opgelicht?! liet deze week zien dat criminelen complete websites hebben nagebouwd van loodgieters- en ontstoppingsbedrijven. Consumenten kunnen daardoor nietsvermoedend terechtkomen bij malafide loodgieters die slecht werk leveren én een veel te hoge rekening presenteren.

Websites worden gekopieerd

In de Opgelicht?!-uitzending van 8 december waren de nagemaakte websites te zien van twee loodgieters- en ontstoppingsbedrijven. Criminelen kopiëren de website van een erkende loodgieter en vermelden daarop een ander telefoonnummer. Consumenten die het telefoonnummer bellen zijn de klos. Ze krijgen een torenhoge rekening, terwijl de ontstopping vaak niet eens wordt opgelost.

Websites zijn geen loodgieters

Verwarring bij consumenten ontstaat niet alleen door nep-websites. Wie via Google een loodgieter zoekt, ziet bovenaan in de zoekresultaten meestal geen loodgieters, maar tussenpersonen. Zo’n ‘lead-bedrijf’ zoekt vervolgens een loodgieter die de klus uitvoert. Dat is niet verboden, maar door de bemiddelingskosten valt de prijs hoger uit dan wanneer de consument rechtstreeks een loodgieter inschakelt. Opgelicht!? wijst er in de uitzending op dat het regelmatig voorkomt dat consumenten via een ‘lead-bedrijf’ terechtkomt bij een ondeskundige en onbetrouwbare 'loodgieter'.

Maak uw bedrijf zichtbaar

Als ondernemer kunt u zelf actief zijn in de strijd tegen malafide bedrijven. Zorg ervoor dat uw bedrijf zichtbaar en herkenbaar is voor consumenten. Werk bijvoorbeeld voortdurend aan lokale bekendheid, bijvoorbeeld door bij bestaande klanten een folder, sticker of visitekaartje achter te laten, mét daarop het logo van Techniek Nederland. Uiteraard is het belangrijk om uw klanten altijd helder te informeren over het probleem en de kosten. En vanzelfsprekend levert u kwaliteitswerk af. Hoort u van klanten dat zij opgelicht zijn door nep-loodgieters? Maken criminelen misbruik van uw website? Doe altijd aangifte bij de politie én meld het ook bij Techniek Nederland. Samen beschermen we de reputatie van onze branche.