Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Afvoer verstopt: hoe vindt u een betrouwbare loodgieter?

loodgieter in keukenkastje
primary

Het tv-programma Opgelicht?! besteedde in de uitzending van 7 januari 2020 aandacht aan malafide loodgietersbedrijven. Veel mensen die kampen met een verstopte wc of gootsteen gaan online op zoek naar een oplossing voor het probleem. Vaak komen ze dan terecht bij onbetrouwbare loodgieters die slecht werk leveren én een veel te hoge rekening presenteren.

Websites zijn geen loodgieters

De websites die bovenaan staan in Google-resultaten zijn meestal niet van loodgieters, maar van tussenpersonen die voor u een loodgieter zoeken om de klus uit te voeren. Dat is niet verboden, maar uiteraard zorgen de bemiddelingskosten ervoor dat de prijs hoger uitvalt dan wanneer u rechtstreeks een loodgieter inschakelt. De tussenpersonen (‘lead-bedrijven’) adverteren bij Google, waardoor hun websites bovenaan komen te staan. De reportage van Opgelicht?! laat zien dat het regelmatig voorkomt dat u via zo’n website bij een 'loodgieter' terechtkomt die ondeskundig en onbetrouwbaar blijkt. Dat kan u te veel geld kosten, terwijl u ook nog eens met het probleem blijft zitten. Techniek Nederland is blij met de aandacht die Opgelicht?! besteedt aan malafide loodgietersbedrijven. Onze sanitair-expert Eric van der Blom heeft een aantal tips waarmee u oplichters buiten de deur houdt.

Hoe vindt u een betrouwbare loodgieter?

  1. Vraag éérst in uw omgeving of een loodgieter bij u in de buurt kent, met wie hij of zij goede ervaringen heeft. Controleer of dit bedrijf lid is van Techniek Nederland ('Zoek een vakman bij u in de buurt').
  2. Bedrijven die bovenaan staan in Google zijn vaak géén loodgieters, maar tussenpersonen (‘lead-bedrijven’). Wilt u rechtstreeks zakendoen met een loodgieter in de buurt, scroll dan in de zoekresultaten naar beneden tot u een website vindt met een voor u bekend straatadres.
  3. Laat u niet voor de gek houden door een regionaal telefoonnummer; lead-bedrijven zijn slim genoeg om zo’n telefoonnummer te vermelden.
  4. Vindt u online een loodgieter, zoek dan nog even verder om te kijken wat voor ‘reviews’ het bedrijf op internet krijgt.
  5. Belt u met een bedrijf, vraag dan in het eerste telefoongesprek direct naar de kosten. Een betrouwbare loodgieter geeft altijd een eerlijke prijsindicatie.
  6. Kijk op de website van een loodgieter altijd of u het logo van Techniek Nederland ziet. Leden van Techniek Nederland hebben de juiste kennis en apparatuur in huis. Bovendien kunt u bij zo’n bedrijf altijd aan de bel trekken bij de onafhankelijke Geschillencommissie, als er een meningsverschil ontstaat over de prijs of de kwaliteit van het geleverde werk.

De Consumentenbond deed afgelopen jaar onderzoek naar malafide leadbedrijven. Lees het artikel in de Consumentengids.