Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Bedrijven om input voor verbetering van de CO2-prestatieladder gevraagd

co2-prestatieladder_1600x900
primary

Is je bedrijf gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder, of zie je deze eis weleens bij aanbestedingen voorbij komen? Dan willen we graag jouw input voor verbeteringen!

De CO2-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

Gecertificeerde bedrijven krijgen korting op de inschrijfprijs van aanbestedingen. Bedrijven op de Ladder worden beloond met een concreet gunningvoordeel in het aanbestedingsproces. Hoe hoger de trede, hoe hoger de korting. De aanbestedende dienst of opdrachtgever bepaalt het gunningvoordeel per niveau van de Ladder.

Het is nu mogelijk om input te leveren voor de doorontwikkeling van de CO2-Prestatieladder. Zie je ruimte voor verbetering van de maatregelen of zijn er maatregelen die in de praktijk anders kunnen werken of zijn er dingen die je juist mist? Dit is de kans om dit kenbaar te maken en te zorgen voor aanpassingen.

Op de website van SKAO staat meer informatie en kun je naar de vragenlijst gaan. Het duurt ongeveer 15 minuten om je reactie door te geven. Techniek Nederland volgt de ontwikkeling van de CO2-prestatieladder al jaren en denkt hierover mee. Namens Techniek Nederland zit Antonie Langelaan van Engie in het Centraal College van Deskundigen (CcvD). Erik van Engelen, directeur van Techniek Nederland zit daarnaast in het bestuur van SKAO.

De komende weken bereiden we ook onze input voor het CcvD en het bestuur voor. Daarvoor gebruiken we de input van onze leden. Heb je belangrijke punten die verbeterd kunnen worden, laat het dan ook ons weten. Reacties kun je voor 3 september sturen naar Marissa Willemse van Techniek Nederland via mail: m.willemse@technieknederland.nl.

Voor informatie en het invullen van de vragenlijst klik hier.

Je hebt tot en met 7 september 2021 om de vragenlijst in te vullen.