Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Lancering project Uniforme Objecten Bibliotheek

primary

De laatste stap naar volwaardig BIM’en is het realiseren van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB). Het gaat om uniforme en uitwisselbare 3D-objecten in CAD-systemen, op basis van de data uit ETIM-RT. Dankzij het commitment van de grote installatiebedrijven kon UNETO-VNI dit project op 4 februari lanceren.

In het bijzijn van Ferdi Licher, directeur Wonen en Energiebesparing van het ministerie van Binnenlandse Zaken, spraken UNETO-VNI, FEDET/FME, stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie en 2BA met een handtekening hun commitment uit voor de ontwikkeling van de UOB. Licher toonde zich, mede namens minister Blok, enthousiast over BIM: ‘Er moet beter, sneller en flexibeler gebouwd worden. Er moet beter beheerd worden. Innovatie is daarvoor een absolute randvoorwaarde. Wij zijn er trots op dat de Nederlandse installatie- en bouwsector niet afwacht, maar BIM ontwikkelt. Met BIM neemt de kans op fouten en vertraging in het bouwproces drastisch af.’

Steeds vollediger
De UOB moet het voor installatiebedrijven mogelijk maken om intern eenduidige productdata te gebruiken voor engineering, calculatie en logistiek/bestellen. Voor de engineering komen eerst generieke objecten beschikbaar, vervolgens specifieke objecten met juiste, gevalideerde productinformatie en later zelfs fotorealistische objecten. De UOB wordt in de loop der jaren steeds vollediger. In de toekomst kunnen bedrijven modelleren met ieder product dat op de markt is.