Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Rapportage Aanjaagteam Langer zelfstandig wonen

De Rijksoverheid zet in op zelfstandig wonen. Dit sluit aan bij wat ouderen, gehandicapten, GGZ-cliënten zelf willen: zo lang en zo veel mogelijk de baas blijven over hun eigen leven. Dat is mooi. Maar hoe is dit te organiseren? Het Aanjaagteam Langer zelfstandig wonen, ingesteld door het kabinet, heeft dit de afgelopen anderhalf jaar ‘aangejaagd’ (2015 tot medio 2016). Vaststaat dat de rollen van alle betrokken partijen sterk op de schop zijn gegaan.

In de slotrapportage presenteert het Aanjaagteam Langer zelfstandig wonen zijn eindbevindingen. Gekozen is voor een interview in plaats van voor een rapport. In de bijlagen vindt u analyses, cijfers, instrumenten en een overzicht van de aanbevelingen. Het interview is geordend rond 3 thema’s die het Aanjaagteam vaak tegen is gekomen:

  1. zelfredzaamheid van burgers
  2. gemeentelijke regie
  3. het vastgoedvraagstuk

Deze thema’s staan hierna uitgewerkt. De voorbeelden gaan vaak over ouderen (omdat dit een grote doelgroep is), maar de thema’s spelen ook bij andere groepen mensen met een beperking.

Benieuwd naar de resultaten van het Aanjaagteam? Download de brochure.