Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

NEN 1006

De NEN 1006 is de Nederlandse norm op het gebied van leidingwaterinstallaties. Grote veranderingen in nationale en Europese wet- en regelgeving hebben geleid tot actualisatie van deze norm. Zowel het Bouwbesluit als de Drinkwaterwetgeving schrijven NEN 1006 voor.

De NEN 1006:2015 'Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties' geeft eisen en aanbevelingen voor leidingwaterinstallaties vanuit het oogpunt van volksgezondheid, veiligheid en doelmatigheid. De norm omvat het ontwerp, de aanleg en het gebruik van een leidingwaterinstallatie in een perceel, inclusief bijbehorende grond. 

Wijzigingen NEN 1006

De belangrijkste aanpassingen ten opzichte van NEN 1006 uit 2011 zijn:

  • Beschrijving van methoden waarmee de installateur kan bepalen of de installatie voldoet aan de vereiste druk- en volumestroom, temperaturen en het materiaalgebruik
  • Aanpassing van de persproef: eisen aan ingebruikstelling en dossiervorming bij de installatie
  • Uitbreiding van de grondslagen op het gebied van te hoge stroomsnelheden, temperatuur, fysische, chemische en microbiologische kwaliteit van het water aan tappunten
  • Aanpassing in de voorschriften voor de aanleg van een leidingwaterinstallatie
  • Uitbreiding van de eisen aan een warmtapwaterinstallatie

Bestel de NEN 1006 direct bij NEN