Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Leidingwaterinstallaties

leidingwaterinstallaties

Wist u dat de invoering van leidingwaterinstallaties en riolering in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de verlenging van onze levensverwachting? Techniek Nederland wil meer aandacht voor de noodzaak van schoon drinkwater, goede sanitaire voorzieningen en de grote rol die installateurs daarin spelen.

Daarom richt Techniek Nederland zich op:

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
SAN Leidingwaterinstallaties
Techniek en Markt

secondary
Eric van der Blom 02 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Eric van der Blom

Vakspecialist
Sanitairtechniek
088 543 27 90 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Lood in drinkwater

Loodinname heeft een nadelige invloed op de gezondheid. Niet alleen uit oude loden waterleidingen, maar ook vanuit messing in nieuwe installaties komt lood vrij. Daarom is het, naast het vervangen van loden waterleidingen, van belang dat u bij de oplevering van nieuwe installaties en/of nieuwe (meng)kranen de gebruiker goed advies geeft.

Lees meer

Alles over de NEN 1006

De NEN 1006 is de Nederlandse norm op het gebied van leidingwaterinstallaties.

Lees meer

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Lees meer

Rekenregels waterverbruik

Samen met Techniek Nederland ontwikkelde ISSO diverse rekentools voor het ontwerp van leidingwaterinstallaties (ISSO 55). Met de rekentools krijgt u zeer betrouwbare en realistische voorspellingen van het verbruik van koud en warm water, waardoor u een ontwerp beter kunt laten aansluiten op de werkelijkheid.

Lees meer

Beheer, controle en onderhoud van leidingwaterinstallaties

Toestellen die op de drinkwaterleiding worden aangesloten, mogen de kwaliteit van het drinkwater in de drinkwaterleiding niet nadelig beïnvloeden.

Lees meer

Wijzigingen Drinkwaterbesluit en Drinkwaterregeling per 12 januari 2023

De Europese Drinkwaterrichtlijn is op 12 januari 2023 in werking getreden. Lees welke wijzigingen relevant zijn voor de installatiebranche.

Lees meer
quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Projectmatig Woningbouw Installateurs (PWI)

De Vakcommissie Projectmatig Woningbouw Installateurs (PWI) zet zich in voor het inzichtelijker maken van wet- en regelgeving, innovatie en steeds complexer wordende technische installaties op het gebied van sanitair en klimaat, en het maken van collectieve afspraken op het gebied van aanbestedingen, contracten en werkgeverszaken met als doel de marktpositie van haar leden te versterken. De commissie richt zich op de seriematige woningbouw. 

Voorzitter
Pieter Hoogendoorn
Sanitair-Installatie Hoogendoorn B.V.

Vakcommissie Sanitaire en Riooltechnieken

De Vakcommissie Sanitaire en Riooltechnieken (S&RT) behartigt de belangen voor het gehele vakgebied van leidingwaterinstallaties, sanitaire toestellen en gebouwriolering. Deze commissie is een afspiegeling van de leden qua bedrijfsgrootte, technische kennis en marktgebied.

Voorzitter
de heer Lenting
Lenting Groep B.V.

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA