Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Laagspannings­installaties

laagspanningsinstallaties

In Nederland zijn de technische eisen voor een elektrische laagspanningsinstallatie beschreven in de NEN 1010. Deze norm geldt in de bouwregelgeving als wettelijk minimum voor het veiligheidsniveau. Daarom is het voor u van belang om te weten wat de norm inhoudt en wat de laatste ontwikkelingen op dit gebied zijn. De laatste belangrijke wijzigingen dateren uit 2015. De norm is in lijn gebracht met internationale versies, het gebruik van nieuwe elektronica komt er uitgebreid aan bod, documentatie-eisen zijn aangepast en de regelgeving rond brandgevaar en overspanning is ingrijpend veranderd.

De vakgroep volgt de relevante ontwikkelingen op de voet en houdt u op de hoogte van de eisen voor elektrische laagspanningsinstallaties.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
ELT Laagspanningsinstallaties
Techniek en Markt

secondary
Sander Wasscher 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Sander Wasscher

Vakspecialist Elektrotechniek

088 5432 790 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

NTA 8220: norm voor beoordeling brandveiligheid elektrisch materieel

De NTA 8220 is een controlemethodiek speciaal voor brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten elektrische toestellen.

Lees meer

Bouwbesluit

Bouwvoorschriften hebben ook betrekking op gebouwinstallaties; het Bouwbesluit wijst daar normen voor aan.

Lees meer

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen over het onderwerp Laagspanningsinstallaties.

Lees meer

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Elektrotechnisch Installatiebedrijf

De Vakcommissie Elektrotechnisch Installatiebedrijf richt zich op duurzame toepassingen binnen de elektrotechniek. We hebben het dan over de slimme meter, decentrale opwekking van energie en smart grids. Kennis is belangrijk in dit vakgebied. Daarom zorgt de commissie dat de leden daarin steeds voorop lopen. Ook helpt de commissie haar leden bij het maken van bedrijfsmatige keuzes.

Voorzitter
René van der Boon
Leertouwer B.V.

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA