Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

OK CV – het label voor veilig en zuinig stoken

OK-CV-header

OK CV is sinds januari 2015 het vrijwillige kwaliteitslabel voor het verrichten van periodiek onderhoud aan cv-ketels. Dit label biedt consumenten en andere opdrachtgevers (zoals woningcorporaties) de garantie dat het onderhoud precies volgens de voorschriften van de fabrikant wordt verricht.

Alleen bedrijven die voldoen aan strenge eisen en werken met Energie Service Specialisten mogen onder het OK CV label cv-ketels inspecteren en onderhouden. De Energie Service Specialist is een gediplomeerde monteur die het onderhoud uitvoert.

Advies op maat

De Energie Service Specialist geeft klanten ook tips en adviezen om slimmer (energiezuiniger) te stoken. Hij adviseert op basis van zijn bevindingen over bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe hr-ketel, het waterzijdig laten inregelen van de cv-installatie en de aanschaf van zonnepanelen.

Kwaliteitsborging

Onderhoudsbeurten die door een  Energie Service Specialist worden uitgevoerd, worden in een landelijke databank geregistreerd. Via een steekproef controleert de Stichting OK voor Installaties regelmatig of de onderhoudsbeurten volgens alle regels van OK CV zijn uitgevoerd. Zo waarborgen we de kwaliteit. 

Word ook OK CV aanbieder

Wilt u uw klanten de zekerheid bieden dat het onderhoud aan de cv-ketel goed wordt uitgevoerd? Werk dan ook onder het kwaliteitslabel van OK CV.

Kies voor een OK CV aanbieder

Wilt u een OK CV gecertificeerde installateur inschakelen? Vind een OK CV aanbieder

OK CV logo

Initiatiefnemers

Het OK CV kwaliteitslabel is ontwikkeld door Techniek Nederland, VFK (de vereniging van ketelfabrikanten) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. OK CV krijgt financiële steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


OK CV wordt ondersteund door de volgende maatschappelijke organisaties:

OK-CV-Ondersteunend