Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Telecom- en datanetwerken

Tegenwoordig draait de wereld op (tele)communicatie, oftewel: datanetwerken. Zo'n 95% van de sociale, economische en educatieve transacties gaat momenteel via telefoon en internet.

Telecom- en datanetwerken zijn continu in ontwikkeling. De techniek verandert snel en bestrijkt de hele keten: van ontwerp en detailengineering tot en met werkvoorbereiding, aanleg, projectmanagement, beheer en onderhoud. Wat staat ons te wachten? Hoe speelt u hierop in? Vooroplopen in de markt betekent vooruitkijken, anticiperen op ontwikkelingen en altijd de meest actuele kennis in huis hebben.

Wat doet Techniek Nederland?

Techniek Nederland helpt u verder met informatie via bijeenkomsten, rapporten en scholing. Bovendien neemt Techniek Nederland actief deel aan de Stichting CKB en het Kabel- en Leidingoverleg (KLO).

Daarnaast is op initiatief van leden van techniek Nederland is in 2022 een gedragscode veilige aanleg digitale infrastructuur (GVAD) opgesteld. Deze aannemers actief in de aanleg van o.a. glasvezelnetwerken wilden de keten veiliger maken. Ondertussen zijn er steeds meer partijen die deze gedragscode onderschrijven!

Stichting CKB

Om de kwaliteit, veiligheid, milieuzorg en arbeidsomstandigheden in de kabelinfrastructuur te garanderen, zit Techniek Nederland in het bestuur van de Stichting Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven (CKB).

Kabel- en Leidingoverleg (KLO)

Het KLO is een samenwerkingsverband van grondroerders, netbeheerders en beheerders van de ondergrond. Het doel van het KLO is het voorkomen van graafschade aan kabels en leidingen.

 

Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur (GVAD)

De aanleg van 5G, glasvezel en andere data- en telecomnetwerken is in Nederland in volle gang. Door de hoge tijdsdruk en het tekort aan technische vakmensen dreigt de veiligheid in het gedrang te komen. De Gedragscode Veilige Aanleg Digitale Infrastructuur (GVAD) moet daar opnieuw de aandacht op vestigen. De ondertekenaars willen op die manier ongelukken voorkomen.

Er is een regiegroep en werkgroep samengesteld met brede afvaardiging van alle partijen. Zij gaan aan de slag met onderstaande thema’s:

  • Thema 1: Uniforme instrumenten voor handhaving op wet arbeid vreemdeling en aanpak schijnconstructies
  • Thema 2: Samen zorgen voor bewust veilig gedrag op de werkplek
  • Thema 3: Meer kennis over - en juiste prikkels in- UAV-gc contracten stimuleren rondom veiligheid doelstellingen
  • Thema 4: Verwijtbare schades voorkomen bij raketboringen
  • Thema 5: Uniforme aanpak veilig werken op niet-autosnelwegen