Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Informatieplicht Energiebesparing

UV00230

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing. Deze informatieplicht geldt voor bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) verbruiken. Deze bedrijven moeten vóór die datum in het eLoket van RVO rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben uitgevoerd.

Op 29 november jl. hebben alle leden van Techniek Nederland het WATT-magazine in de post ontvangen met de meeste actuele informatie over de Informatieplicht Energiebesparing.

In het magazine vertellen 3 experts van lidbedrijven over hun aanpak en ervaringen met deze wetgeving voor hun eigen bedrijf maar vooral ook voor hun zakelijke klanten. Zij constateren een duidelijke toename van adviesaanvragen vanuit MKB bedrijven met betrekking tot energiebesparende maatregelen. Heeft u zakelijke klanten van wie u vermoed dat zij aan de verbruikseisen voldoen? Maak dan gebruik van onze informatie om ze daarop te attenderen en/of te helpen met advies over en uitvoering van de maatregelen. Vanaf 1 januari 2020 wordt er actief gehandhaafd en bedrijven die zich nog niet hebben geregistreerd in het eLoket van RVO.nl worden als eerste bezocht en krijgen mogelijk sancties opgelegd. Download het WATT-magazine.

Verder vindt u op deze pagina informatie en handige links naar ons webinar, websites en tools.

Bekijk de video 'Instructie rapporteren in eLoket'

bullets

Veelgestelde vragen Informatieplicht

Sinds de lancering van het eLoket bij RVO.nl zijn er bij de helpdesk van RVO veel vragen binnengekomen over de Informatieplicht Energiebesparing. Een groot deel van die vragen worden hieronder beantwoord. Nieuwe, aanvullende vragen en antwoorden kunt u vinden op deze pagina van RVO.