Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Aandachtsgebieden reparatiebedrijven

Bij reparatiebedrijven denken we aan zelfstandige reparatiebedrijven, geautoriseerde servicedealers en serviceafdelingen van detailhandelsbedrijven. Samen met deze bedrijven volgen wij de technologische ontwikkelingen op de voet en delen wij kennis door bijeenkomsten en technische trainingen te geven. Ook komen wij op voor  de belangen van deze bedrijven door te focussen op 5 aandachtsgebieden.

Reparatievoorwaarden

Techniek Nederland levert heldere en duidelijke reparatievoorwaarden Algemene Reparatievoorwaarden Consumenten. Zo repareert u zorgeloos voor uw klant. Deze voorwaarden zijn gemaakt in overeenstemming met de consumentenbond. U bent daarnaast aangesloten bij de geschillencommissie.

Gedragscode

Om onduidelijkheid in de regelgeving rond (garantie-) rechten van consumenten te doorbreken, hebben wij een gedragscode voor elektronicawinkels en reparatiebedrijven. Met dit initiatief voorkomt u onnodige discussies op de winkelvloer en kunt u consumenten uniform voorlichten over de inhoud van hun (garantie-)rechten bij aankoop en reparatie van elektronicaproducten

Arbeidsmarkt

Iedere werknemer beschikt over kennis, vakmanschap en talent. Deze eigenschappen zijn van grote waarde voor de elektrotechnische detailhandel. Techniek Nederland wil deze vakmensen daarom graag behouden. Via verschillende projecten en instrumenten organiseren wij  samen met de opleidingsfondsen Wij Techniek en OFED activiteiten waarmee medewerkers hun kennis, vakmanschap en talent onder andere via de Kennisbank verder ontwikkelen en delen.

Duurzaam

Duurzaam repareren wordt steeds belangrijker. De consument laat tegenwoordig zijn producten duurzaam repareren en er komen hiervoor steeds meer richtlijnen en normen. Wij leveren u producten die u kunt gebruiken om duurzaam te repareren. Daarnaast kunt u apparaten ook inleveren bij Wecycle. Zo verankert u duurzaamheid  in de strategie van uw organisatie.

Kwaliteit

Uw klant zoekt zekerheid, helderheid en duidelijkheid. Techniek Nederland heeft een onafhankelijke erkenningsregeling waarmee u uw klant deze zekerheden biedt. Vergeleken met u concurrenten bent u hierdoor herkenbaar en kunt u zich onderscheiden. Techniek Nederland streeft naar een toename van het aantal erkende reparatiebedrijven. Zo verbreden wij de basis van de erkenningsregeling en maken wij de kwaliteit van de bedrijven herkenbaar voor consumenten en zakelijke klanten.