Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Smart Homes

smartHomes

Smart Homes is een vakgebied van geïntegreerde, intelligente ICT-systemen en apparaten voor in huis. Denk aan systemen om het huis te verwarmen, verlichten en ventileren, maar ook aan slimme koelkasten, koffiezetters en alarmsystemen. Dit maakt een woning comfortabeler, veiliger gezonder en energiezuiniger.

Smart Homes toepassingen zijn bijvoorbeeld:

  • Multimedia-apparaten
  • Slimme meter
  • Afstandsbedieningen
  • Bewegings-, aanwezigheids-, contact- en geluidsensors

Het Smart Home Society Platform gaat informatie verzamelen, het laten zien om zo consumenten te inspireren over de voordelen van Smart Home. Lees meer de aanpak in het rapport Smart Home, the next big thing.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
CON Smart homes
Techniek en Markt

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Meer huiselijk comfort

Maak het leven aangenamer en makkelijker door bijvoorbeeld:

  • Alle multimedia-apparaten te koppelen en vanaf één plek bedienen
  • Met één afstandsbediening alle elektrische apparaten bedienen, van deursloten en garagepoorten tot koffiezetters en zonneschermen
  • Het huis in zones in te delen en met één druk op de knop bijvoorbeeld alle ramen op de eerste verdieping sluiten

Bespaar op energie

Bespaar op energie door:

  • Automatische verlichting: het licht gaat uit als er niemand aanwezig is. Zo branden lampen niet onnodig
  • Automatische bediening van apparaten: de wasmachine bijvoorbeeld zo instellen dat er alleen energie naartoe gaat als dat nodig is
  • Slimme meter: een ‘slimme’ energiemeter, die beschikt over actuele prijsinformatie, regelt dat apparaten alleen energie toegevoerd krijgen wanneer dit voordelig uitpakt

Sensortechnologie: langer zelfstandig wonen

Sensortechnologie biedt oplossingen voor bijvoorbeeld ouderen die langer zelfstandig willen blijven wonen. Rondom die slimme sensors moet de installatiebranche dan wel met ‘slimme diensten’ komen. Welke bruikbare informatie is er te halen uit bewegings-, aanwezigheids-, contact- en geluidsensors? En welke behoefte hebben bijvoorbeeld ouderen en zorginstellingen?

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA