Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Veelgestelde vragen over Einde dienstverband

 • Wat is de opzegtermijn die ik in acht moet nemen bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst?

  Wat is de opzegtermijn die ik in acht moet nemen bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst? Volgens de wet dient u de volgende opzegtermijnen in acht te nemen bij een arbeidsduur van: 

  • minder dan 5 jaar 1 maand
  • 5 tot 10 jaar 2 maanden
  • 10 tot 15 jaar 3 maanden
  • 15 jaar en langer 4 maanden


  Zie hiervoor ook bijlage 11 van de cao voor de installatiebranche en artikel 7:672 BW. In afwijking van de wet is voor werknemers van 45 jaar of ouder in de cao de volgende opzegtermijn van toepassing, indien deze gunstiger is dan de wet. Voor de werknemer die op 1 januari 1999 45 jaar of ouder is, wordt de termijn als volgt berekend: een week voor elk vol jaar dat de werknemer na meerderjarigheid bij u in dienst is geweest tot ten hoogste 13 weken. Deze termijn wordt verlengd met een week voor elk vol jaar dat de werknemer in dienst was nadat hij 45 is geworden. Ook deze verlenging bedraagt ten hoogste 13 weken. Belangrijk is dat u opzegt tegen het einde van de maand (zie 2.55).

 • Moet ik bij de verkregen ontslagvergunning ook nog een opzeggingstermijn in acht nemen?

  Indien het UWV WERKbedrijf een ontslagvergunning verleent, zal de werkgever binnen 4 weken gebruik moeten maken van de vergunning. Afgezien van deze voorwaarde moet de werkgever zich bij het ontslag houden aan de ‘normale’ opzegtermijn. Wel is een aftrek van de opzegtermijn mogelijk. Indien een ontslagvergunning is verleend, mag de termijn van opzegging verkort worden met een maand. De resterende termijn van opzegging moet echter wel tenminste een maand blijven.

 • Wat is de hoogte van een transitievergoeding?

  De hoogte van de transitievergoeding bij ontslag wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: het maandsalaris en het aantal dienstjaren. De vergoeding is maximaal € 75.000,- bruto. Of 1 jaarsalaris, als dat hoger is.

 • Benieuwd naar álle 24 vragen en antwoorden over beëindiging van een dienstverband?