Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

quaternary

Toolbox CO-certificering

Als lid van Techniek Nederland kunt u gebruikmaken van de toolbox 'Kennis van CO-certificering' voor vakkundig onderhoud en inspectie van gasinstallaties.

De overheid komt naar verwachting halverwege 2020 met een wettelijk verplichte certificeringsregeling voor installateurs en eisen voor de vakbekwaamheid van monteurs die werken met gasverbrandingstoestellen en rookgasafvoeren.

Met de middelen uit deze toolbox kunt u uw kennis nu al up-to-date-brengen. Het zijn vooral checklists en technische informatie. De documenten helpen u om nadrukkelijker het samenspel van de installatie-onderdelen te beoordelen. Ook vergeet u hiermee niet bepaalde onderdelen te controleren. Zie ook de brochure over de toolbox.

bullets

De documenten uit de Toolbox Koolmonoxide zijn alleen zichtbaar en downloadbaar voor leden van Techniek Nederland. Bent u nog geen lid? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Tools om de kennis van de installateur te vergroten

Met deze hulpmiddelen kan de vakman zijn werk op een hoger peil brengen. Het zijn vooral checklists en technische informatie waardoor de monteur niet vergeet bepaalde onderdelen na te kijken en nadrukkelijker het samenspel van de installatie-onderdelen beoordeelt.

Communicatie over CO naar uw klanten

Tekst voor op uw website over CO, wat u hierbij kunt betekenen.

Tools voor informatiebijeenkomsten in uw bedrijf

Het is belangrijk dat de monteurs op de werkvloer bekend zijn met de hulpmiddelen in de toolbox, zodat zij deze zo veel mogelijk gebruiken. Een informatiebijeenkomst/toolboxmeeting is daarom van belang. Hiervoor zijn onderstaande hulpmiddelen beschikbaar.

quaternary

In deze video geeft Techniek Nederland tien aanbevelingen aan cv-monteurs voor het goed en veilig onderhouden van cv-installaties.