Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

RI&E voor de installatiebranche

Op grond van de Arbowet moet elk bedrijf de risico’s in kaart brengen op het gebied van veiligheid en gezondheid. De RI&E is een praktisch hulpmiddel om daar een inventarisatie van te maken en vervolgens een plan van aanpak voor op te stellen.

Techniek Nederland heeft samen met Sociale Partners een model, de zogenaamde branche RI&E voor de Installatiesector, gemaakt.

Branche-RI&E

Voor de bedrijven in de installatie- en isolatiebranches is er sinds 1 februari 2016 een nieuw en erkend standaardmodel van de bedrijfs-RI&E. Met een digitaal stappenplan voert u de erkende branche-RI&E eenvoudig en zonder kosten uit . Met uw inlogcodes van Wij Techniek-online gaat u direct aan de slag.

Heeft u maximaal 25 werknemers in dienst? Dan hoeft u deze RI&E niet extern te laten toetsen. U bent dan klaar als u het volledige instrument heeft ingevuld. Ga naar de branche RI&E om uw bedrijfs-RI&E te maken.

Project RI&E

Naast de nieuwe branche-RI&E is er nu ook de project-RI&E (deel V&G plan) voor de bedrijven in de installatie- en isolatiebranches. Met dit digitale instrument brengt u ook de risico’s op projectlocaties op een goede en eenvoudige manier in kaart. U maakt een eigen account aan en vervolgens gebruikt dit instrument gratis. Ga naar de project RI&E.

Heeft u vragen over de RI&E, kijk dan bij de veelgestelde vragen.