Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Cursus Calculeren volgens de Techniek Nederland methode

calculeren volgens de techniek nederland methode

Betrouwbare en goed onderbouwde calculaties vormen de basis voor elk goed project. Tijdens de cursus 'Calculeren volgens de Techniek Nederland methode' leert u hoe u met de Techniek Nederland Calculatiemethode en de Calculatietijdnormen een betrouwbare en goede calculatie opstelt.

U leert tijdens deze tweedaagse basiscursus hoe u met behulp van richtlijnen een verdedigbare calculatie kunt opstellen. En snel en onderbouwd te calculeren binnen verschillende contractvormen. Om uiteindelijk te komen tot zakelijk gezonde projecten en marges. Uw projecten zullen u dankbaar zijn.

 

Inhoud cursus

 • Inleiding calculaties
 • Indeling soorten calculaties
 • Opzet, gebruik en toepassing Techniek Nederland calculatietijdnormen
 • Indeling en opbouw begroting
 • Calculatie-eindblad en oefening calculatie-eindblad
 • Uitreiking en behandeling opdracht
 • Risicoregeling, Indexcijfers en oefening
 • Calculatie-uurtarieven en oefening
 • Meer-minderwerk
 • voor en nacalculatie
 • risico inventarisatie / analyse  (aanbesteding, checklist) 

 

Cursus informatie

Opzet tweedaagse cursus - de tweede cursusdag vindt een week later plaats.
Kosten
 voor leden € 595,- / voor niet-leden € 995,-
Duur van 9.00 - 16.30 uur
Groepsgrootte 12 personen max.
Cursusmateriaal Voor het volgen van deze cursus is het essentieel dat u een eigen laptop meeneemt! Een handboek naar keuze (Elektro of Klimaat & Sanitair) ontvangt u gratis op de 1e cursusdag. Deze hoeft u dus niet van tevoren in de webshop aan te schaffen.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de Techniek Nederland Calculatiemethode en de Calculatietijdnormen. Als basiscursus uitermate geschikt voor startende calculators en medewerkers die vertrouwd willen raken met de technieken en normen.

 

basic

Alle cursusdagen najaar 2022 op een rij

Calculeren volgens de Techniek Nederland methode

Stichting Installatiewerk Midden
AMERSFOORT

Calculeren volgens de Techniek Nederland methode

Bouwmensen Zuid-West
BERGEN OP ZOOM

Calculeren volgens de Techniek Nederland methode

Opleidingsbedrijf IW Brabant-Zeeland
TILBURG

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA