Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Opleiding Service Witgoedmonteur

Steeds meer is een witgoedmonteur vraagbaak, probleemoplosser én adviseur. Zijn rol wordt steeds belangrijker om de klantbeleving nog meer te vergroten. Omdat er een grote behoefte is aan goed opgeleide medewerkers is Techniek Nederland in samenwerking met OFED, United Retail, BSH, De Smid, de Waswacht, Weijer en Balster bezig met een geheel nieuwe opleiding Witgoedmonteur.

Leden

Theorie Gratis, Praktijkdagen nader te bepalen

Niet-leden

Theorie Gratis, Praktijkdagen nader te bepalen

Doel

Deze opleiding biedt de mogelijkheid op mbo-niveau gecertificeerd Basismonteur Witgoed te worden.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor monteurs met een elektrotechnische achtergrond (mbo-niveau 2) die werken bij een witgoedreparateur en hun kennis willen vergroten. Geïnteresseerden die nog niet werkzaam zijn in de praktijk, moeten beschikken over een technische achtergrond op mbo-niveau 2. Tijdens de opleiding doen zij praktijkervaring op door stage te lopen bij een erkende witgoedreparateur.

Inhoud

Theorie - deelnemers ontvangen een opleidingsboek (zelfstudie)

  • Algemene elektrotechniek, elektronica en vakspecifieke kennis
  • De klant
  • Wasautomaat
  • Drogers
  • Vaatwasmachines
  • Koelen en Vriezen
  • Magnetron en combi oven
  • Stoomovens
  • Inductie- Keramische-, Halogeen-, Gaskookplaten en Wasemkappen
 • Netwerktrainingen

Praktijkdagen (na het volgen van de theorie)

Vijf praktijkdagen op locatie (Nieuwegein) waar je, onder begeleiding van een ervaren witgoedmonteur en trainer, zelf aan de slag gaat met reparatie van witgoedapparatuur. De praktijkdag Monteur als ambassadeur is online te volgen.

Dag 1   Wassen 

Dag 2  Vaatwassen

Dag 3  Koelen en drogen

Dag 4  Magnetron/Oven

Dag 5   Kookplaten/Afzuigkappen

Duur

E-learning en 5 praktijkdagen

Prijs

Theorie via de OFED-Academy, praktijkdagen nader te bepalen.

Gewenste voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Afsluiting

Deze opleiding biedt de mogelijkheid op mbo-niveau gecertificeerd Basismonteur Witgoed te worden.

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van de OFED Academy:

https://www.ofed.nl/witgoedmonteur/