Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Oproep: meld je aan als lid voor Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek

Klimaattechniek 1600x900
primary

Wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jouw sector, met de focus op de lidbedrijven die werkzaam zijn in de klimaat- en duurzame techniek? Vind je het leuk om strategisch te denken en meerwaarde te creëren voor al onze leden? Dan is commissielid Klimaat- en Duurzame techniek wat voor jou!

De Vakcommissie Klimaat- en Duurzame techniek (VKD) is één van de grootste commissies van Techniek Nederland. De vakcommissie (afvaardiging die bestaat uit 6 collega leden, een vakspecialist en een branchemanager) werkt vanuit de missie van Techniek Nederland en richt zich op alle directeuren en (midden) managers van onze lidbedrijven in de branche. De vakcommissie beschouwt de ontwikkelingen in de branche en daarbuiten, peilt de behoeften van de achterban, legt verbanden en ontwikkelt een visie. Vervolgens wordt dat omgezet in doelstellingen en concrete producten, diensten en activiteiten. Daarbij wordt samengewerkt met de professionals van de vereniging. De vakgroep legt verantwoording af aan het Bestuur.

 

De Vakcommissie behandelt grofweg de volgende onderwerpen:

 • Klimaat- en duurzame technieken
 • Gasleiding installaties en gasverbrandingstoestellen
 • CO-certificering
 • Rookgasafvoer
 • Koeltechniek
 • Ventilatie
 • Waterstof
 • EPBD - energieprestatie

 

Tijdsbeslag

Het tijdsbeslag is beperkt, maar niet precies aan te geven. De VKD vergadert in de regel vier á vijf maal per jaar en organiseert een ledenbijeenkomst. Daarnaast is enige inzet nodig bij de realisatie van de doelstellingen.

 

Profiel commissielid

 • Is gedreven en enthousiast, ziet mogelijkheden voor vooruitgang en ontwikkeling.
 • Bevindt zich graag dicht bij het vuur en houdt zich in vroeg stadium bezig met strategische vraagstukken binnen de branche.
 • Heeft kennis en een visie rond Koeltechniek, Ventilatie en/of (Hybride) Warmtepompen.
 • Is eigenaar, directeur of manager van een lidbedrijf in de Klimaat- en Duurzame techniek branche.
 • Voelt zich betrokken bij de branche en haar ontwikkeling.
 • Wil zich inzetten voor het belang van onze lidbedrijven in de Klimaat en Duurzame techniek branche
 • Committeert zich aan de missie en het beleid van Techniek Nederland.
 • Zorgt voor collegiaal contact met lidbedrijven, de Vakcommissie en de vereniging.

Interesse?

Klik hier voor meer informatie over het profiel van het commissielid VKD en meld je aan via Thomas Emmery - t.emmery@technieknederland.nl. We komen graag met je in gesprek!