Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Half jaar uitstel Wet kwaliteitsborging bij verbouwingen

Hero-beeld-wet-kwaliteitsborging1600
primary

De omgevingswet, en daarmee ook de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), is al een aantal keer uitgesteld en treedt nu per 1 juli 2023 in werking. Echter, de Wkb zal dan niet direct gaan gelden voor verbouwprojecten. Alleen voor de verbouwactiviteiten zal de Wkb verder worden uitgesteld en ingaan per 1 januari 2024. Dit uitstel volgt omdat er onder andere zorgen zijn dat er te weinig kwaliteitsborgers beschikbaar zijn.

Pas na 5 jaar uitbreiden naar overige gevolgklassen

Ondanks dat er naar de mening van minister De Jonge geen reden is om aan te nemen dat er onvoldoende kwaliteitsborgers zijn, komt hij de Eerste Kamer nu dus tegemoet door verbouw (preventief) vooralsnog niet mee te nemen. Tevens geeft de minister in zijn brief aan pas na 5 jaar het stelsel van de Wkb uit te breiden naar overige gevolgklassen.

Nog even dit

Meer tijd om u als installateur voor te bereiden

Techniek Nederland benadrukt dat een nieuwe datum geen afstel is, maar uitstel. Veel van de onderwerpen die voor de Wkb nodig zijn, moet de installateur toch al regelen. Het uitstel biedt echter de installatiebranche meer tijd bij de invoering. Het devies blijft: oefenen met proefprojecten; als aannemer en installateur gewoon eens proberen of de regelgeving in de praktijk werkt. 

Zie ook dit nieuwsbericht van maart 2021

Wetwijzer voor de Wkb

De Wkb is van grote invloed op uw werkzaamheden, verantwoordelijkheden, aansprakelijkheid en borging van de kwaliteit. Maar hoe dan en welke precies? De antwoorden op deze en nog veel meer andere vragen hebben wij in een handige flowchart de Wetwijzer Wkb ondergebracht. Zo volgt u eenvoudig het spoor van informatie dat voor u van toepassing is, van relevante passages uit de inhoud van de wet tot het doorlopen van een beslisboom, waarmee u stap voor stap uw positie kunt bepalen. Zo hoeft u niet de hele wet door te spitten, maar bent u toch goed voorbereid om er concreet mee aan de slag te kunnen.

Naar de wetwijzer