Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Goed dat kabinet streep zet door drempel energiecompensatie

calculatie-rekenmachine1600
primary

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het goed dat het kabinet de drempel om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming energiekosten (TEK) definitief schrapt. ‘Hiermee zijn voornamelijk kleine ondernemers gebaat die vanwege hun omvang eerder geen aanspraak op de regeling konden maken, maar wel gebukt gingen onder de enorm gestegen energiekosten. Het is goed dat de minister oog heeft voor deze groep ondernemers en de regeling hierop aanpast.’ Techniek Nederland onderschrijft dit.

Streep door drempel

Eerder al besloot het kabinet de drempel voor de regeling aan te passen. ‘Toch bleef een groep ondernemers hierdoor in de kou zitten. Dit betrof met name kleine ondernemers die ten opzichte van hun omzet veel energie verbruiken, maar vanwege de grootte van hun onderneming niet aan de drempelwaarden voldeden. Daarom hebben VNO-NCW en MKB-Nederland er bij het kabinet steeds op aan gedrongen hier een oplossing voor te vinden en het is goed dat de minister hier nu gehoor aan geeft.’

Maximumbedrag in lijn met EU

De ondernemersverenigingen herhalen hun eerdere oproep om het maximumbedrag van de regeling te verhogen en in lijn te brengen met omringende EU-landen. Ook zou het volgens beide organisaties goed zijn om voor de basisindustrie tot een aparte regeling te komen.

Kijk op deze webpagina van de RVO voor de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de TEK