Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Debitkaart-acceptatie vóór eind 2022

Pinnen-betalen-detailhandel-1600x900
primary

Vóór het einde van dit kalenderjaar is het de bedoeling dat op alle betaalautomaten van toonbankondernemers de zogenoemde debit-kaarten van Visa en Mastercard worden geaccepteerd. Die heten Debit Mastercard en Visa Debit. Daarnaast moeten die terminals ook gewoon nog VPAY en Maestro accepteren. Techniek Nederland monitort deze ontwikkelingen omdat het veel impact heeft op onze leden.

Pincontract

Ondernemers worden door de bank of betaalinstelling waarbij ze hun pincontract hebben afgesloten benaderd over de aanpassing van hun contract. Elke bank doet dat op zijn eigen manier, maar allemaal met de planning in het achterhoofd dat alles voor het einde van het jaar geregeld moet zijn.
Inmiddels hebben twee banken op hun website informatie staan over dat nieuwe contract:

Beide banken geven aan dat de tarieven voor de debitkaarten gelijk zijn als de tarieven voor VPAY en Maestro.

Steeds meer Debit Mastercard en Visa Debit op passen van klanten bij de Nederlandse toonbank

Inmiddels zie je dat de urgentie voor het op orde brengen voor de acceptatie van Debit Mastercard en Visa Debit steeds duidelijker wordt. Afgelopen najaar gaf Mastercard al aan dat er vanaf medio 2023 geen bankpassen van het merk Maestro meer worden uitgegeven. Een paar weken geleden kondigden Visa en Rabobank aan dat ze al vanaf de tweede helft van dit jaar met de eerste Visa Debit-kaarten komen. Dit betekent dus dat ook steeds meer Nederlandse klanten met de nieuwe debitkaarten bij de toonbank komen (die tot dusver alleen door nieuwe online banken zoals Bunq, N26 of Revolut worden uitgegeven). Naast uiteraard de oorspronkelijke aanleiding voor dit project, namelijk dat steeds meer buitenlandse klanten, waaronder Duitsers en Belgen, debitpassen hebben en daarmee op dit moment niet aan de Nederlandse toonbank terecht kunnen. Dan wijken ze uit naar contant.

Meeste terminals worden ge-upgraded, sommige moeten vervangen worden

De meeste betaalautomaten kunnen via een software-update geschikt worden gemaakt voor debitkaart-acceptatie. Verouderde automaten (10% van alle terminals) kunnen dat niet. Die moeten vervangen worden. Het gaat vooral om een aantal CCV-automaten die de achterban van de meeste branches kan hebben staan. Bekend is dat CCV sinds eind vorig jaar aanbiedingen voor vervanging doet. Iedere ondernemer is uiteraard vrij om de terminal en het pincontract te kiezen dat het beste past. Kijk en vergelijk.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website pin.nl. Denk aan een nadere uitleg, veelgestelde vragen en een planning. Kijk op deze webpagina van pin.nl.