Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuwe publicatie helpt woningcorporaties en installateurs bij duurzame keuzes

Nieuwe-publicatie-1600x900
primary

Op woensdag 11 mei is de publicatie ‘Strategische keuzes maken in duurzame installaties’ gepresenteerd tijdens het Energy Up-congres van Stroomversnelling. De publicatie geeft afwegingen om te bepalen welke duurzame installaties het meest geschikt zijn voor veel voorkomende woningtypen. Voorzitter Doekle Terpstra en Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling, namen de publicatie symbolisch in ontvangst.

De komende jaren worden in ons land honderdduizenden woningen gerenoveerd om klaar te zijn voor aansluiting op een duurzame warmtebron. Daarvoor is een scala aan technische oplossingen beschikbaar. Een goed totaaloverzicht van de keuzes en mogelijke combinaties ontbrak tot nu toe.

Totaaloverzicht aan oplossingen

Daarin komt verandering met de publicatie ‘Strategische keuzes maken in duurzame installaties’. Die geeft namelijk een totaaloverzicht van de keuzes en mogelijke combinaties en is bedoeld voor medewerkers van woningcorporaties, maar ook voor bedrijfsleiders, managers en projectleiders bij installatie- en bouwbedrijven. Doel is om besluitvorming rond duurzame renovatieprojecten te versnellen en de (prestatiegerichte) uitvraag aan de markt te vereenvoudigen.

Geen voorschriften, maar een redeneerlijn

De publicatie is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen Stroomversnelling en brancheorganisaties Techniek Nederland, Aedes, Bouwend Nederland en OnderhoudNL. De publicatie bevat geen voorschriften, maar een ‘redeneerlijn’ voor het kiezen van duurzame installaties voor specifieke woningtypes.

Integrale oplossingen

Voorzitter Leen van Dijke van Stroomversnelling: ‘Deze publicatie geeft de sector een handvat bij het beoordelen van installatieconcepten voor specifieke typen woningen.’ Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: ‘Bij verduurzaming gaat het niet alleen om de technische installaties, maar óók om de schil en om integrale oplossingen. Deze publicatie houdt daar rekening mee en is daarom belangrijk voor iedereen in de keten van verduurzaming.’

Download de publicatie ‘Strategische keuzes maken in duurzame installaties’