Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Kabinet geeft elektronicawinkels weer wat lucht

detaillist met mondkapje
primary

Ondernemers in de elektronica-detailhandel zijn opgelucht over het besluit om de winkeldeuren beperkt te openen. Vanavond maakte het kabinet bekend dat klanten vanaf zaterdag 15 januari weer welkom zijn tot 17.00 uur. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland: ‘Onze winkeliers hebben een lockdown moeten doorstaan in een periode die normaal gesproken voor topomzetten zorgt. Met deze versoepeling kunnen we weer vooruitkijken. Het is nog niet genoeg, maar we zijn blij dat het kabinet een eerste stap in de goede richting heeft gezet.’

Winkelen kan veilig en verantwoord

Techniek Nederland vindt dat de elektronica-retail al bijna twee jaar laat zien dat winkelbezoek verantwoord en veilig mogelijk is. Terpstra: ‘We hebben het over verstandige ondernemers die hun verantwoordelijkheid nemen. Klanten kunnen vanaf zaterdag weer met een gerust gevoel naar de elektronicawinkel. Onze retail-leden kunnen zich probleemloos aan de regels houden: een maximumaantal klanten, voldoende afstand, mondkapjes en hygiënemaatregelen. Ik ga er dan ook van uit dat de openingstijden binnenkort verruimd kunnen worden.’

Buitenlandse aanbieders profiteerden van winkelsluiting

Elektronica-retailers moeten het hebben van de combinatie tussen online en fysieke verkoop. Tijdens de lockdown hadden buitenlandse winkelketens en online-platforms vrij spel. Terpstra: ‘Consumenten die de afgelopen tijd zijn uitgeweken naar het buitenland en naar online-platforms, staan morgen niet vanzelf weer op de stoep. De lockdown heeft ongetwijfeld schade aangericht. Maar ik ben ervan overtuigd dat klanten snel terugkeren. Onze retailers hebben écht iets extra’s te bieden.’