Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

ACM wijst op verbod private elektriciteits- of gasnetten

ACM_verbod_UV05516_1600x900
primary

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vraagt extra aandacht voor het verbod op het beheren van illegale private netten om overtredingen, verloren investeringen en langlopende herstelprocedures te voorkomen. Ook voor u als lid van Techniek Nederland kan dit relevant zijn, omdat u met de aanleg van (ondergrondse) netwerken in een vroeg stadium betrokken kunt zijn bij projecten waarbij mogelijk private netten illegaal beheerd zullen worden. Lees verder voor meer informatie over private elektriciteits- of gasnetten en hoe te handelen.

Het beheren van een gas- of elektriciteitsnet is een grote verantwoordelijkheid en vraagt veel kennis en expertise. Daarom mag het beheren van netten voor het transporteren van gas of elektriciteit naar woningen en andere gebouwen of (WOZ) objecten in beginsel alleen gedaan worden door aangewezen netbeheerders.

 

Wanneer is er sprake van een illegaal privaat net?

Om de regels voor private netten nog eens extra onder de aandacht te brengen heeft de ACM een digitale flyer met een beslisboom gemaakt. Deze kan door consumenten, bedrijven, installateurs, en netbeheerders gebruikt worden om vóór aanleg van een net te achterhalen of er sprake zal zijn van een illegaal net voor het transport van gas of elektriciteit.

 

Ontheffing

Het is mogelijk om een ontheffing voor een privaat net aan te vragen bij de ACM, maar dat kan alleen als aan strenge voorwaarden is voldaan. Wilt u weten of u daaraan voldoet? Lees dan de informatie ‘mag ik mijn net zelf beheren of moet de netbeheerder dat doen?’.

 

Bij twijfel of vragen, neem contact op met ACM.

 

Lees hier de hele publicatie op de website van ACM